Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EM 2016

Gudjohnsen: "Kommer göra en Island - inte en Leicester"

37-årige Eidur Gudjohnsen hade slutat i landslaget.
Lasse Lagerbäck tog ut honom till EM - och Islands största stjärna genom tiderna får göra sitt första stora mästerskap. 

- Fram tills nu har jag inte haft känslan av att min karriär är inkomplett utan ett EM eller VM, men den kanske kommer att förändras under de kommande dagarna eller veckorna, säger Gudjohnsen i Lundhs podd.

Eidur Gudjohnsen fick reda på en timme innan Lagerbäck presenterade truppen att han var med i den. Island kliver snart in i sitt första EM någonsin - på tisdag öppnar islänningarna mästerskapet med att möta Portugal.

Gör ni en Leicester i EM?
- Haha, nej vi kommer att göra en Island. Vi behöver inte mäta oss eller kolla på någon annan för att inspireras. Inspiration kommer inifrån, vi borde spela varje match som vi gjorde i kvalet och så kommer vi att hamna där vi förtjänar att hamna.

Vad tycker du om gruppen?
- Jag tycker att Österrike förmodligen är ett av de mest underskattade lagen i EM. De är mycket bättre än vad folk tror, ni i Sverige borde veta det, haha. Ungern kanske, med all respekt, är laget som vi säger kan vara en stor chans för oss. Allt måste vara perfekt för oss för att vi ska uppnå något.

Lyssna på hela avsnittet med Gudjohnsen i spelaren ovan.

106 - Eidur Gudjohnsen

Avsnitt 106 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Eidur Gudjohnsen. Den 37-årige anfallaren är Islands största stjärna genom tiderna och har vunnit Champions League, La Liga och Premier League samt spelat för Chelsea, Barcelona och en rad andra storklubbar. I podden hyllar Gudjohnsen Lars Lagerbäck, berättar vad svensken tillfört landslaget och hur han står sig i jämförelse med José Mourinho, Pep Guardiola och Claudio Ranieri. Dessutom talar han om Islands EM-chanser, vilka andra faktorer som bidragit till att landet nått EM och varför alla isländska spelare vill komma ut i Europa. Gudjohnsen förklarar också vilken liga av La Liga och Premier League som är bäst, roligast att spela i, om sin beundran för Zlatan, vem av alla toppspelare han passat bäst ihop med och hur det var att ersätta Henrik Larsson på Camp Nou. Eidur Gudjohnsen berättar även om bitterheten att han och pappa Arnor Gudjohnsen inte fick spela i landslaget ihop, om att själv spela med sina söner och vad som väntar när karriären tar slut som den kan göra efter EM.

Publicerad 2016-06-10 kl 06:45
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons