Knapp vinst för Sveriges EM-motståndare mot Norge

EM 2021 (herr)

Nordiskt motstånd väcker fortsatt huvudbry för Belgien inför fotbolls-EM. Efter oavgjort mot Finland fick belgarna slita hårt för att slå Norge i sitt EM-genrep i Bryssel.

3-2 blev slutresultatet sedan inhoppande ytterbacken Laurent Ciman - från kanadensiska Montreal Impact - nickat in segermålet på hörna, knappt 20 minuter före slutet.

Bara fem minuter tidigare hade dock "de röda djävlarna" varit i underläge sedan Veton Berisha dundrat in ett norskt 2-1 i början av andra halvlek. Efteråt följde en tung belgisk press som till sist gav resultat då Eden Hazard kunde nickskarva in 2-2-målet.

Belgien är huvudfavorit i Sveriges EM-grupp och har spelmässigt varit överlägsna både Finland i onsdags och Norge på söndagen. Ändå har förbundskapten Marc Wilmots lag fått slita ordentligt för att inte förlora - något som måhända väcker hopp även hos Sverige inför EM.

Belgarna har samtidigt sparkapital i Atletico Madrids Yannick Carrasco som ännu inte använts på plan under EM-uppladdningen. Med Carrasco i laget skruvas sannolikt det belgiska bolltempot upp ytterligare ett snäpp.

Mot Norge kunde Wilmots ändå glädja sig över goda backbesked, efter alla skador på de ordinarie spelarna. Framför allt imponerande 21-årige Jordan Lukaku på vänsterbacksplatsen.

Publicerad 2016-06-05 kl 20:05