Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EM 2016

Landslaget om att Lagerbäck hyllas i Sverige: "Han var inte så omtyckt"

Foto: SCANPIX

SAINT-NAZAIRE. Svenska folket kritiserade landslaget under Lasse Lagerbäck.
Nu när han är i Island är tongångarna annorlunda.
- Folk tycker plötsligt att det är bra igen, säger Andreas Granqvist.

Trots att Lasse Lagerbäck tog Sverige till fem raka mästerskap fick han mycket kritik från svenska folket innan han lämnade som förbundskapten. Nu är han i Island. Även där gör han bra resultat med samma typ av spel, ändå är tongångarna annorlunda bland svenska folket där många nu hyllar honom.

- Jag tror att han var ganska populär när han tog oss till fem raka mästerskap. Sedan misslyckades vi i VM-kvalet det sista. Men så är det. Folk ville kanske ha lite förnyelse, han var där i många år. Men han har gjort det bra i Island och då tycker folk plötsligt att det är bra igen, säger Andreas Granqvist.

Hur ser du på Islands match mot Portugal?
- Tror att det är tillfälligheter. Portugal hade fem chanser i första halvlek som det borde ha varit mål på och då hade det varit 5-0 i halvlek. Då hade det inte varit det här snacket. Det är tillfälligheter. Island gjorde det riktigt bra i andra halvlek och höll Portugal ganska långt från mål. Ett bra resultat, säger han.

Blir du glad för Islands seger med tanke på att du har haft Lagerbäck som tränare?
- Ja men vi vet att han är en otroligt skicklig tränare. Otroligt stark taktiskt defensivt. Vill ligga på kontringar och gör det jättebra.

Känns det som att folk i Sverige nästan håller lika mycket på Lagerbäck och Island som på er?
- Det tror jag inte. Han var inte så omtyckt under det sista kvalet när han var i Sverige. Jag tror att han är mer mån om sitt Island än Sverige.

Publicerad 2016-06-16 kl 06:05
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons