Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EM 2016

Landslaget vill ha positiva artiklar: "Gäller att skapa en positiv stämning"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

SAINT-NAZAIRE. Noll avslut på mål och kritiserade.
Nu vill landslaget att media skriver positiva artiklar.
- Det gäller att skapa en positiv stämning, säger Oscar Lewicki.

Efter 1-1 mot Irland och 0-1 mot Italien har Sverige en poäng men inte ett enda skott på mål (Irland gjorde självmål). Efter det oavgjorda resultatet fick spelarna en hel del kritik, framför allt för matchens 50 första minuter. Nu väntar en ödesmatch mot Belgien och då vill landslaget att media skriver positiva artiklar.

- Nu gäller det att skapa en positiv stämning och det tycker jag även att media kan hjälpa till med. Med en tro på landslaget. Det gäller att vi har den och sedan så tror jag att ni kan få svenska folket att tro på den, säger Oscar Lewicki.

Mer än vad vi gjorde inför Italien?
- Jag vet inte. Jag har faktiskt inte läst alla artiklar.

Känns det som att det var negativt efter matchen mot Irland?
- Det är klart att det inte var någon bra match och det är klart att det blir negativt då. Inga positiva artiklar. Men jag tycker ändå att all hjälp man kan få är bara bra. Sedan måste man vara kritisk när det inte ser bra ut.

Flera andra landslagsspelare håller med Oscar Lewicki om att media borde skriva fler positiva artiklar och att det är för negativt.

- Det är alltid bra när det är positivt, i alla fall i sådana här turneringar. Så jag förstår vad han menar med det, säger Martin Olsson.

- Jag tror att media väljer att trycka på andra knappar, man kanske glömmer bort den insatsen vi gjorde mot Italien. Irland var en tuff match där vi gjorde en bra andra halvlek, vände och fick 1-1. Det var inte så att vi blev utspelade utan det var en jämn och tuff match. Första var inte så bra men andra var bra, men det blir inga riktiga nyanser i media, säger Andreas Isaksson.

- Det är klart att det inte är bra med noll avslut på mål men å andra sidan spelar vi bra mot Italien och allt kan inte bara vara negativt. Jag tror att man måste se nyanser i det hela.

Har det varit för negativt i media?
- Det blir väl så. Vi vet hur ni fungerar. Det finns ingen gråzon, det är himmel eller helvete och det är vi vana vid.

Andreas Granqvist håller med och ser gärna att media skriver snälla saker inför matchen mot Belgien men förstår när det blir kritik efter svaga insatser.

- Ni säger att ni är på vår sida och nu får ni väl visa det. Vi ska ha kritik när vi inte har presterat på den nivån vi vill, men det är klart att vi behöver allt stöd som vi kan få, säger han.

- Men vi har våra fans som hjälper till med det så ni får gärna vara negativa. Vi känner att supporten från fansen har varit helt fantastisk och vi hoppas att det fortsätter mot Belgien.

Tror du inte att utländsk media är hårdare mot er än vad svensk media är - bland annat skriver engelska The Sun att matchen mot Italien var en av de sämsta matcherna någonsin i ett EM och att det var den sämsta i det här mästerskapet?
- Att det var det mot Italien? Okej. Då ser vi fotboll på olika sätt, säger Granqvist.

Se höjdpunkterna från Sverige-Italien i spelaren ovan.

Publicerad 2016-06-19 kl 06:06

EM, grupp E

# Lag S V O F +/− P
1 Italien 3 2 0 1 2 6
2 Belgien 3 2 0 1 2 6
3 Irland 3 1 1 1 -2 4
4 Sverige 3 0 1 2 -2 1
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons