Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EM 2016

Många vill ta över Zlatans roll som affischnamn: "Guidetti och Hiljemark bra ledare"

Zlatan Ibrahimovic uppges sluta i landslaget efter EM.
Johannes Hopf tror att det blir svårt för någon att ta över rollen som affischnamn.
– Man får kanske fylla ut med lite tidningspapper innan någon kan växa i, säger han.

På fredagen gick DN ut med uppgifter om att Zlatan Ibrahimovic slutar i landslaget efter EM. Frågan är vem som tar över som affischnamn efter den svenske stjärnan?

- Vi får se. Det är många som är sugna, säger Isaac Kiese Thelin.

Sedan tidigare har Andreas Isaksson meddelat att han slutar i landslaget efter EM och på lördag berättade Kim Källström att han gör samma sak. Men Kiese Thelin är inte orolig för landslagets framtid.

- Vi är många som har visat att vi är bra och som är på gång. Det är bara att kolla nu, vi är ganska många unga här. Sedan är det ett generationsskifte, det är alltid speciellt. Men jag tycker att det ser ljust ut, säger han.

Är U21-generationen redo?
-Ja det tror jag. Det är bara att kolla på en sådan som Victor Nilsson Lindelöf som har gjort det riktigt bra på den stora scenen. Det tror jag absolut.

Johannes Hopf är ganska ny i landslaget men här är hans intryck av Zlatan Ibrahimovic:

- Jag är väldigt ny och har inte varit med så mycket, men du märker med den auran han har Du skärper dig när han är i närheten. Det gäller mig och det gäller alla. Den kravbilden han har på sig själv och på alla andra på träningarna är helt fantastisk. Det blir inget larv utan det är fullt fokus från skott ett till skott trehundra, om vi har en skottövning. Jag kan ju inte tala för innan jag har varit med, men av det jag har varit med här så är han en fantastisk människa och fantastisk fotbollsspelare, säger Hopf.

Ser du någon som kan axla manteln som affischnamn efter honom?
- När en ledare försvinner så är det inte alltid solklart vem som kliver in. Den dagen han väljer att kliva av så kommer det stå ett par väldigt, väldigt stora skor där så får vi se om någon kan fylla. Det kanske blir att man får fylla ut med lite tidningspapper innan någon kan växa in i det. Nej, det är inte alltid helt solklart vem som vågar och kan ta den rollen, vi får se, det ska bli spännande.

Ser du några kandidater?
-Vi har ju vissa killar av de här U21-killarna som är stora personligheter, både på och utanför planen. Guidetti är en fantastisk människa som absolut kan kliva in där. Hiljemark som var en stor bidragande orsak till att hans lag klarade sig kvar i Serie A och som är väldigt social och verkligen ser till så att alla trivs. Det är viktiga bitar. Det är många fina killar i det här laget. Jag ska inte säga att jag blev överraskad men när jag kom hit första gången blev jag väldigt varmt välkomnad av alla från sekund ett. Så det är nog inga större problem. Det kommer att lösa sig.

Publicerad 2016-05-29 kl 08:17
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons