Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EM 2016

Misstaget av UEFA - la nya gräsmattor bara veckor innan EM

Foto: SCANPIX

De dåliga planerna i EM har en förklaring. UEFA gick emot experterna och la nya och felaktiga gräsmattor bara veckor innan turneringen började.

Föreningen som är ansvarig för att det ska vara bra gräsmattor, Société Française des Gazons, skickade nyligen ut ett brev till medierna för att förklara varför planerna är svaga i det här mästerskapet. De kände nämligen att UEFA hade försökt att lägga skulden på dem. 

Enligt 20 Minutes gick UEFA för några veckor sedan in med tre nya gräsmattor, i Marseille, Nice, och Lille. Detta trots att specialisterna kring ämnet sa att det var för sent för att gräset skulle hinna sätta sig. Det ignorerades och gräset transporterades in från Österrike. 

I Lille blev det ännu fler problem. Kylsystemet som användes var sönder, så när gräset blev lagt så var det för kallt. Där ska dessutom jorden ha svårare att tränga igenom vatten, vilket skapade en lerig yta. 

Österrikiska WirtschaftsBlatt skriver också om att det är hybridgräs i Marseille, vilket tar ännu längre tid att sätta sig. Det gjorde bland annat att de sista träningarna inför matcherna har blivit inställda. Det österrikiska företaget Richter Rasen säger att de endast tar ansvar för att leverera bra produkter, vilket de anser sig ha gjort då de fick beställningen tre veckor innan mästerskapet. 

Slutresultatet blev att de tre planerna var i sämre skick efter gräsläggningen än hur det var innan, och det har gjorts försök att måla över bristerna med färg. Société Française des Gazons säger nu att de tre planerna är de enda som är problematiska i EM-slutspelet, där de avslutar sarkastiskt med att säga att det "förmodligen bara är en slump". Däremot finns det också problem med andra arenor, men där ska det handla om den dåliga väderlekens inflytande. 

Publicerad 2016-06-21 kl 12:43
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons