Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EM 2016

Petat stjärnor i Benfica - men kan bli bänk för Lindelöf i EM: "Skillnaden är inte så stor"

SAINT-NAZAIRE. Victor Nilsson Lindelöf har petat stjärnor i Benfica.
Men kan bänkas i landslaget.
- Största skillnaden är att i klubblaget känner man varandra helt och hållet, säger han.

Mitt i säsongen fick Victor Nilsson Lindelöf chansen från start i Benfica när Lisandro Lopez, med sju landskamper för Argentina, och lagkapten Luisao, med 44 landskamper för Brasilien, skadade sig. Det gick bra och när båda var tillbaka lyckades de inte ta tillbaka sina platser utan fick sitta resten av säsongen på bänken. Laget vann den portugisiska ligan och tog sig till kvartsfinal i Champions League, där det blev förlust mot Bayern München.

Erik Hamrén tog del av mittbackens framfart och tog ut honom till träningslandskamperna mot Turkiet och Tjeckien där han fick starta i båda. Det gjorde han även mot Slovenien - men i genrepet mot Wales fick han sitta på bänken i hela matchen då Erik Johansson fick spela tillsammans med Andreas Granqvist.

- Jag tycker att det är ganska normalt att alla ska få chansen att visa upp sig, så det är inget mer med det, säger Lindelöf.

Du såg ut att värma upp ordentligt i halvtid mot Wales - var du på väg in?
- Tanken var att jag skulle komma in, men det var lite saker som hände under matchen så det blev inte så.

Vad för något?
- Jag vet inte, det blev lite ändringar och då fick jag stanna kvar.

På onsdagens presskonferens sa Erik Hamrén att startelvan mot Irland är så gott som klar. Victor Nilsson Lindelöf vet inte om han får spela.

- Jag har ingen aning hur Erik tänker. Men jag känner mig i bra form och har bra självförtroende så om jag får chansen är jag redo, säger han.

Hur skiljer sig mittbacksspelet i landslaget mot det ni spelar i Benfica?
- Den största skillnaden är att i klubblaget tränar man dag ut och dag in och man känner varandra helt och hållet. Jag har haft många träningar här och några matcher så jag har kommit in i det här också. Det är inte jättestor skillnad.

Du har fått mycket erfarenhet av att du har fått chansen i stora matcher - hur har du hanterat det när det har varit dags för match?
- Jag håller det alltid på en bra nivå, vill alltid spela mitt spel, håller mig alltid lugn och försöker aldrig göra något som jag inte kan eller ska göra. 

Publicerad 2016-06-09 kl 20:39
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons