Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EM 2016

Planerna i EM ett orosmoment

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Flera undermåliga gräsmattor har uppenbarat sig under EM.
Något som oroar Uefa.
- Planerna borde vara bättre och vi är inte nöjda, säger EM:s tävlingsdirektör Martin Kallen.

Stora delar av Frankrike har under juni fått känna av stora mängder med regn. Det har lett till att gräsmattorna slitits mer än vad som är normalt.

Med 24 lag i turneringen är påfrestningen större på planerna större än någonsin - och frågan är om de håller under hela turneringen. Värst drabbat har Marseille, Saint-Denis och Lille varit.

När Ukraina och Nordirland drabbade samman i Lyon i torsdags kom en hagelskur som tvingade domaren att tillfälligt bryta matchen.

Nu höjs frågetecken kring kvaliteten på planerna av självaste Uefa.

- Planerna borde vara bättre och vi är inte nöjda. Vi har vidtagit åtgärder för att bevara planerna i ett gott skick, men vi hade inte förväntat oss så mycket regn, säger EM:s tävlingsdirektör Martin Kallen.

Frankrikes förbundskapten Didier Deschampes har varit särskilt kritisk mot mattan på Stade Vélodrome i Marseille. Bland annat har han ifrågasatt varför arenaägarna tillät en konsert bara ett par veckor innan turneringens start.

- Det hjälper inte till i spelet och leder till tekniska misstag, sa Deschampes om underlaget i Marsille efter Frankrikes sena seger mot Albanien.

Uefa har tagit hjälp av specialister för att få ordning på underlaget inför resten av turneringen.

Om gräsmattorna inte blir bättre kan Uefa tvingas göra som man gjorde i EM 2008. Efter ett kraftigt skyfall byttes gräsmattan i Basel ut på grund av skador som ansågs vara för stora för att planen skulle vara spelbar.

Se hagelstormen i matchen mellan Nordirland och Ukraina i spelaren ovan.

Publicerad 2016-06-19 kl 23:18
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons