Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Poliskällor: Brysselterroristen planerade att slå till mot EM

EM 2024 (herr)

Terroristen Mohamed Abrini var en av männen bakom bombdåden i Bryssel. Nu ska han ha erkänt att ursprungsmålet var ett annat; fotbolls-EM i Frankrike.

Foto: SCANPIX

Säkerheten kring EM i Frankrike i sommar är omdebatterad efter terrorattentat som skakat om Europa. Från franska Libération kommer nu poliskällor som uppger att turneringen var ett mål för terrorcellen bakom dåden i Paris och Bryssel.

Enligt tidningen ska Mohamed Abrini, "mannen i hatten" som är en av huvudmännen bakom attentaten i Bryssel, ha erkänt i förhör att det verkliga målet var EM. Men när Salah Abdeslam greps vid en polisräd bara dagar innan attackerna i Bryssel så lades planerna om igen. Planen var att slå till mot Frankrike ännu en gång.

Under de hemska dåden i Paris i november gjordes flera självmordsbombningar utanför nationalarenan Stade de France, samtidigt som Frankrike spelade landskamp mot Tyskland. Totalt dödades 130 personer på sex platser runt om i Paris.

Annons

I Bryssel dödades 35 personer i attentat på tunnelbanan och flygplatsen.

Se Nyheternas inslag om planerna mot EM i spelaren ovan.

Publicerad 2016-04-11 kl 09:20

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto