Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EM 2016

Ryske parlamentledamotens utspel: "Bra jobbat, killar"

Foto: Scanpix

Otäcka scener utspelade sig i Marseille i samband med England-Ryssland i helgen.
Nu går den ryske parlamentsledamoten Igor Lebedev ut och hyllar de ryska fansens aktion.
- Jag kan inte se något fruktansvärt i våra fans kamp. Tvärtom, bra gjort av våra killar. Keep it up, skriver han på Twitter.

Efter slutsignalen i lördagens match stormade ett flertal ryska supportrar en sektion med engelska fans. Vittnen sa till BBC att pyroteknik även antändes och kastades från den ryska sektionen. 

Totalt skadades 35 personer i bråk mellan supportrar som utbröt före och efter matchen i Marseille, skriver The Guardian. Enligt regionala polischefen Laurent Nunez skadades fyra personer allvarligt. Tillståndet för en engelsk supporter uppges enligt tidningen vara kritiskt men stabilt. 

Nu har den ryske parlamentsledamoten Igor Lebedev uttalat sig om händelserna. Och han verkar inte ta avstånd från våldet.

- Våra fans är långt ifrån devärsta. Det är oklart varför så många medier försöker att kritisera våra fotbollsfans och för vad, exakt? säger Lebedev rill life.ru.

- Vi måste titta på det objektivt. Om det inte fanns några provokationer från de engelska fansen är det osannolikt att det skulle ha blivit slagsmål på läktaren.

Lebedev säger vidare att de ryska fansen "försvarade äran av sitt land".

- Jag tror inte att våra fans har gjort något utöver det vanliga. Killarna försvarade äran av sitt land och inte låta britterna besudla vårt hemland.

Publicerad 2016-06-13 kl 12:18
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons