Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EM 2016

Skokampen i EM-truppen - bara sex har förbundets huvudsponsor: "Helst sett att man spelat i deras märke"

Foto: scanpix

BÅSTAD. Adidas är förbundets huvudsponsor. Men i EM-truppen är det bara sex av 24 som spelar i deras skor.
- Inga kommentarer över huvud taget, säger Mikael Jiffer, marknadschef på SvFF.

Adidas är huvudsponsor till Svenska Fotbollförbundet men om man tar sig till Båstad och kollar in när landslaget tränar så ser man att spelarna ratar företaget och i stället väljer rivalen Nike. I EM-truppen har bara sex spelare Adidas-skor medan 16 har Nike och en Puma. En känslig fråga för Mikael Jiffer som är marknadschef och har hand om alla SvFF:s sponsorer.

- Jag har inga kommentarer till det över huvud taget, säger han till Fotbollskanalen.

Att det här är en speciell fråga har visat sig under våren då Denni Avdic haft problem att spela i skor från AIK:s materialsponsor.

Lasse Richt är landslagets högste chef och har många års erfarenhet av att spelare och förbund ser olika på det här.

- Att det bara är sex spelare som har Adidas beror på att skor är undantaget spelaravtalet. Var och en får välja vilka skor man vill. 

Hur ser Adidas som er huvudsponsor på det?
- De hade väl helst sett att alla spelare hade spelat med deras skor. Men Adidas har avtal med ett antal spelare och vet spelets regler i Sverige. Sedan kan det ju vara annorlunda i Tyskland eller i andra länder. Här har vi det just nu och vi har inte haft någon diskussion om att förändra.

Har Adidas haft några synpunkter på det?
- Nej, inte alls.

Säger det något som Adidas som leverantör att bara sex av era spelare har deras skor?
- Nej, det kan jag inte säga utan jag vet inte hur många Nike har. Jaha, 16 spelare. Det talar ju sitt tydliga språk. Jag vet inte om Nike har lika många nationer eller klubbar. Man har väl olika syn på det. Vi har i alla fall inte haft någon diskussion om det där jag har varit med. 

Skulle du ha förståelse för om Adidas har synpunkter på det?
- Absolut. Men då blir det ju en ny förutsättning. Nu har vi ett avtal som sträcker sig till 2018 eller 2020 och då gäller det. Då får man ju ta det vid avtalsförhandlingen.

I torsdags tränade John Guidetti, enligt Aftonbladet, i Adidas trots att han har Nike men det gjorde han inte på fredagen. Det är inte helt ovanligt att spelare testar andra skor för att se om det är bättre. Det gjorde även Zlatan Ibrahimovic häromåret när han var utan skokontrakt och testade olika märken och spelade matcher i helt svartmålade skor.

Publicerad 2016-06-03 kl 13:01
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons