Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EM 2016

"Spyfotboll" ska stoppa Zlatan

Foto: scanpix

Irland drömmer om tre poäng mot Sverige i EM-premiären. För det krävs "spyfotboll" mot Zlatan.

Det menar irländska Independent, som listat sex sätt för att ta en svensk skalp på måndag. Begreppet ”puke football”, ungefär ”spyfotboll”, myntades av en tv-expert i gaelisk fotboll för många år sedan i vredesmod över hur ett lag ströp det böljande spelet.

Independent vill ta begreppet och taktiken till Stade de France. Tidningen är oroad över att Zlatan Ibrahimovic ska göra som i Dublin 2013. Då låg den svenska fixstjärnan bakom två mål genom att söka sig tillbaka mot mittfältet och skapa frihet för sig själv. Att ge Zlatan manöverutrymme måste till varje pris förhindras.

 "Vilka spelare som än får uppdraget, så blir nyckeln att ligga tätt på Zlatan så fort han får bollen – en irländsk fotbollsversion av ’puke football’", skriver tidningen. I artikeln nämns fem andra sätt att nå seger mot Sverige:

1 En bra plan B
Till skillnad från sin föregångare Giovanni Trapattoni, är Martin O’Neill mycket mer flexibel i sitt systemtänk och experimenterar gärna under match, vilket gett flera sena mål…men ibland också förvirrat spelarna, menar Independent.

2 Plocka ut rätt lag
Independent vill se Stephen Ward som vänsterback i stället för Robbie Brady, och betonar bland annat vikten av att Shane Long spelar i anfallet.

3 Utnyttja fasta situationer
Irland har varit framgångsrikt med frisparkar från Brady och oavsett mittbackar har de ofta tagit för sig bra i motståndarnas straffområde. 

4 Bestämma lag tidigt
Independent är orolig att Martin O’Neill meddelar laget sent till spelarna. Oron baseras inte minst på att taktiska detaljer då inte ska funka, som markeringar mot stora svenskar vid fasta situationer.

5 Sätta press
Att sätta press högt upp är ett måste, menar Independent. ”Det är viktigt att störa Kim Källström varje gång han får bollen. Om inte, och han får tid att hitta Zlatan Ibrahimovic, så har vi problem”, varnar tidningen.

Publicerad 2016-06-12 kl 07:22
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons