Sverige vinnare i EM-genrepet

Sverige (herr)

Sverige vann EM-genrepet mot Wales med 3-0 efter mål från Emil Forsberg, Mikael Lustig - och John Guidetti.

Matchen mellan Sverige och Wales är det sista testet innan de båda lagen reser ner till Frankrike och EM.

Wales viktigaste spelare, Real Madrid-stjärnan Gareth Bale, har dragits med skador och finns placerad på bänken. Spelaren har inte gjort en match sedan Champions League-finalen men förväntas komma in mot slutet.

Sverige satte full fart framåt omgående genom Emil Forsberg som drog iväg på sin vänsterkant. Bollen hamnade till slut hos Martin Olsson som sköt över från nära håll.

I nästa heta chans, som kom i den femte minuten, var högerbacken Mikael Lustig framme och nickade bollen över mål efter en hörna från Kim Källström.

Irrationelle Emil Forsberg hittade fram med ett fint instick till en djupledslöpande Marcus Berg som sköt på en täckande försvarare.

Zlatan Ibrahimovics första heta aktion kom i den 21:a minuten. Den svenske stjärnan testade att skjuta från 18 meter - men fick se bollen gå utanför målramen.

Sveriges har ett klart grepp om matchen och är det lag som trycker på mest.

Utdelningen kom i den 40:e minuten genom Emil Forsberg, som efter en passning från Zlatan Ibrahimovic pricksköt 1-0 vilket är resultatet i halvtid.

Oroväckande för Sverige är att Andreas Isaksson gick av med en skada. Robin Olsen fick värma upp i halvtid och kommer stå i den andra halvleken. Samtidigt fick även Ludwig Augustinsson gå in som vänsterback i stället för Martin Olsson.

Den andra halvleken är i gång. Sverige var på väg att få en smakstart genom Zlatan Ibrahimovic som så när lyckades chippa in 2-0 till Sverige. Bollen räddades dock på mållinjen av en walesisk försvarare.

I den 55:e minuten rullade Sverige upp gästerna på Friends. Mikael Lustig fick avsluta anfallet men lyckades inte få bollen förbi muren av Wales-spelare som gjorde allt för att freda sitt mål.

Tre minuter senare var högerbacken Mikael Lustig framme och lyckades trycka in 2-0 i en något tilltrasslad situation.

Sverige har gjort tre nya byten: Forsberg, Zlatan och Lewicki gick ut i den 60:e minuten, Durmaz, Kujovic och Ekdal har kommit in.

Tempot i matchen har gått ner en aning. Men kanske kan det bli lite fart på det svenska anfallsspelet igen. I den 76:e minuten fick John Guidetti kliva in på planen i stället för Marcus Berg.

Den sista kvarten blev dock fysisk från de båda lagen. Bland annat var Wales superstjärna Garreth Bale inblandad i ett par heta situationer.

För inbytte John Guidetti blev matchen extra speciell. Celta-forwarden gjorde sitt första landslagsmål i den 87:e minuten när han tryckte sig förbi en försvarare och tryckte in 3-0 för Sverige.

Sverige: Isaksson - Lustig, Johansson, Granqvist, Olsson - Larsson, Källström, Lewicki, Forsberg - Berg, Ibrahimovic.

Wales: Hennessey - Davies, Chester, Williams, Gunter - Taylor, Ramsey, King, Vaughan, Williams - Vokes.