TV: Canas hjärnsläpp bakom Albaniens uddamålsförlust

EM 2021 (herr)

Albanien fick tidigt en rejäl uppförsbacke efter Lorik Canas hjärnsläpp som renderade i ett rött kort innan halvtid. Laget orkade inte komma igen och Schweiz kunde segra med en uddamålsvinst: 1-0.

Matchen var extra speciell för bröderna Xhaka; Granit representerar Schweiz, medan Taulant representerar Albanien. Det är första gången i EM-historien två bröder möter varandra på plan.

Bara minuter efter avspark tog Schweiz ledningen. Fabian Schär knoppade in ett nickmål när Kalmarbekantingen Etrit Berisha hängde tvätt i Albanienmålet.

Därefter följde en period färgad av hårt spel mellan lagen, innan Albanien fick ett friläge en halvtimme in i matchen. Armando Sadiku serverades en vacker djupledsboll och kom helt fri mot Yann Sommer. Den schweiziska målvakten stod för en oerhört stark benparad.´

Någon minut senare kom nästa motgång för Albanien: Lorik Cana hamnade på efterkälke i Albanienförsvaret och trillade. Därefter tog han i ren panik bollen med handen. Det andra gula kortet följde för Cana och Albanien fick det än svårare att vända på matchen.

I den 53:e minuten trixade Haris Seferovic skickligt fram ett bra läge för Schweiz att utöka sin ledning, men Berisha stod för en stark reflexräddning.

Efter en timme byttes Taulant Xhaka ut hos Albanien och därmed var brödrakampen mellan Granit i Schweiz och Taulant i Albanien över på plan.

En kvart efter Seferovics tidigare läge framför mål kom anfallaren igenom med stor yta framför sig. Ännu en gång var Etrit Berisha snabbt ute och avvärjde friläget för Albanien.

Albanien skulle få ett jätteläge mot slutet av matchen när Shkelzen Gashi kom helt ren farmför Sommeri Schweiz-målet. Sommer räddade starkt - och skulle hålla nollen matchen ut.

Schweiz höll ut och segrade: 1-0.

Albaniens startelva: Berisha - Agolli, Mavraj, Cana, Hysaj - Xhaka, Kukeli, Abrashi - Lenjani, Sadiku, Roshi

Schweiz startelva: Sommer - Lichsteiner, Schär, Djourou, Rodriguez - Xhaka, Behrami - Mehmedi, Dzemaili, Shaqiri - Seferovic

Se höjdpunkter från matchen i spelaren ovan.