Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EM 2016

Uppgifter: Han får chansen mot Italien

Nästa

Avbryt
Försök igen

TOULOUSE/STOCKHOLM. Oscar Lewicki petas - Albin Ekdal får chansen i stället och John Guidetti kan få starta, enligt Fotbollskanalens källor.

Sportbladet kom först med uppgifterna, och även Fotbollskanalens källor menar att Oscar Lewicki kommer att vara utanför Sveriges startelva mot Italien på fredag.

Både John Guidetti och Albin Ekdal byttes in i oavgjorda öppningsmatchen mot Irland, men förbundskapten ger nu duon chansen från start mot italienarna - som premiärvann mot Belgien.

Enligt Fotbollskanalens uppgifter spelade inte Lewicki i den tänkta elvan.
Enligt Sportbladet turades Berg och Guidetti om att spela.

- Jag vet inte om man kan säga att någon är given för det är alltid en konkurrenssituation, men Kim har ju presterat jättebra under en lång tid och skapat sig alla förutsättningar för att få spela. Sedan är det klart att det är en öppen plats, sa Lewicki till Fotbollskanalen om konkurrensen för några dagar sedan.

Italien hade en 3-5-2-uppställning när landslaget nollade en av mästerskapets stora förhandsfavoriter Belgien. Ekdal spelade i Italien under många år före flytten till Tyskland och Hamburg i somras.

- Jag tror att italienarna alltid har en stor tro på sig själva.Vi ska göra en bättre match än vi gjorde senast, då har vi definitivt goda möjligheter att vinna, säger Ekdal.

Sveriges backlinje mot Italien på fredag kommer bli densamma som i andra halvlek mot Irland, då Erik Johansson ersatte skadade Mikael Lustig och Victor Nilsson Lindelöf tar klivet ut på högerbackspositionen.

Se Lewicki prata om sin roll i landslaget i spelaren ovan.

Grupp E

# Lag S V O F +/− P
1 Italien 3 2 0 1 2 6
2 Belgien 3 2 0 1 2 6
3 Irland 3 1 1 1 -2 4
4 Sverige 3 0 1 2 -2 1
Publicerad 2016-06-15 kl 23:34
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons