Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Covid-fall i EM - anhöriga på lunch med Blågult: "Vi tar den låga risken"

Sverige (dam)

CHESTER. Spelare har testat positivt för covid-19 under EM.
Under måndagen träffar anhöriga spelare i svenska landslaget.
- Vi tar den låga risken för det här, säger läkaren Houman Ebrahimi.

Foto: Bildbyrån

Flera spelare har inför och under EM drabbats av covid-19. Under söndagen meddelade Nederländernas landslag att mittfältsstjärnan Jackie Groenen, som spelade mot Blågult i lördags, testat positivt, vilket även fick svenska landslaget att agera. Samtliga spelare och ledare testades under söndagen för covid-19, och i slutändan kom besked om att samtliga test var negativa, ingen i Blågult var smittad.

Svenska spelarna Kosovare Asllani och Nathalie Björn uttalade sig sedan om att de vill vara lite försiktigare i kontakt med supportrar framöver för att undvika att bli smittade under Europamästerskapet.

ANNONS

Däremot var under måndagen supportrar och anhöriga till spelare på plats under landslagets träning på Carden Park. Anhöriga kommer även träffa spelarna efteråt för att äta lunch.

Landslagsläkaren Houman Ebrahimi berättar att alla anhöriga, som träffar spelarna, testat negativt för covid-19, samtidigt som de fått information om läget.

- Vi har gjort en justering, eller anpassat oss, så i går var jag på deras hotell, informerade om läget och testade samtliga, så vi har både antigentestat dem, samtidigt som de fått information. Om de har symptom ska de inte komma hit, och vi har tagit upp hur läget ser ut nu. Samtliga som ska in till hotellet och våra ytor är testade för att minimera risken för smitta, säger Ebrahimi.

Är det värt risken att det kan sänka er sportsligt?
- Utvärderingen har varit att vi tar den låga risken för det här. Det är att få träffa sina nära och kära, som också kan ha en positiv effekt. Just de här åtgärderna har gjort att vi minimerar risken.

ANNONS

Han fortsätter:

- Vi testade dem i går kväll ganska sent och vi stämmer av med dem i dag med frågeformulär när de kommer in. I och med att det är nära och kära känner de ett ansvar, så vi känner oss tämliga säkra.

På frågan om hur många tester det handlar om är svaret:

- Ett 20-tal, säger läkaren.

Hur länge är det tänkt att de anhöriga ska stanna?
- Vi ska äta lunch, och sedan vet jag inte exakt, men de är kvar en stund efteråt och de får träffa sina nära och kära innan de åker tillbaka, informerar landslagets pressansvarige Fredrik Madestam.

På frågan om spelarna får ha fysisk kontakt och krama sina anhöriga är svaret:

- Ja, det blir ju det, då vi säkerställt att de inte bär på någon smitta eller symptom, säger Ebrahimi.

Sverige ställs på onsdag mot Schweiz och på söndag mot Portugal i EM. 

ANNONS
Publicerad 2022-07-11 kl 13:32

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto