Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Marklunds EM-gruppelva: "Hon bryter alla mönster"

EM 2022 (dam)

CHESTER. EM-gruppspelet är avklarat.
Här är Fotbollskanalens expert, Hanna Marklunds EM-gruppelva.

Foto: Bildbyrån

EM-gruppspelet är avslutat och Hanna Marklund har listat sin EM-gruppelva. Experten ställer upp med en 4-3-3-uppställning som ser ut på det här viset:

              Manuela Zinsberger;
Karchaoui, Bright, Williamson, Gwinn;
          Geyoro, Walsh, Kirby;
         Cascarino, Russo, Mead.

Målvaktsposition
Manuela Zinsberger kommer från en fin säsong i Arsenal och hon är en stor anledning till att Österrike är så stabilt defensivt. Hon är bra på fötterna och i luftrummet. Hon hanterar de flesta situationerna. En mångsidig målvakt och lagkapten dessutom.

Annons

Backar
De engelska mittbackarna ser defensivt stabila ut och är bra duellspelare med bra tajming. Med Leah Williamson är de följsamma med en bra snabbhet och de i backlinjen kan styra spelet och kan hantera situationer som kommer upp väl.

Sakina Karchaoui är världens bästa vänsterback, kan ha svagheter i luftrummet men är annars följsam, snabb och bekväm med bollen. Kan hota själv i djupled, kan ta sig förbi situationer själv och bidrar i hög grad till det franska anfallsspelet.

Mittfältare
Spelintelligensen hos Keira Walsh, hennes passningsspel och att hon varierar och spelar på fler tillslag ibland och sätter igång med ett tillslag ibland. Fran Kirby är den mest svårlästa spelaren, hon kan falla djupt, högt och glida åt, hon är svår att komma åt och är hela nyckeln i England. Hon bryter alla mönster.

Annons

Grace Geyoros hattrick kan man inte bortse från. Hon är stabil och kan hantera allt på en fotbollsplan, bra och spelbar. Samt har en bra bollbehandling, och sen lyckas hon komma till mycket löpningar i straffområdet.

Anfallare
Beth Mead är ju i sin livs form, det syns på varenda mottagning och nedtagning att bollen sugs fast. Förmågan att hela tiden vara spelbar, och ha bra tillslag och skott. Första touchen sitter där den ska, visat på en fin målform.

Delphine Cascarino är snabb och använder det mycket, gjorde ett vackert mål med högerfoten. Visat på bra teknik och visar på en fin förmåga att ta sig förbi motståndare. Smart genom att öppna ytor för sina medspelare.

Niorna har fallit av allt eftersom, Vivianne Miedema och Marie Antionette Katoto hade gått före Alessia Russo om de inte skadat sig eller testat positivt för covid. Samtidigt som Ada Hegerberg inte kommit till sin rätt. Sen är Russo mer mobil och rörlig och farlig i straffområdet än Ellen White. Visat att hon är en boxspelare och är på plats där, hon har visat på fin form.

Annons

Hur kommer det sig att det är så många engelska spelare i din elva?
- Det är ett av lagen som har presterat allra bäst spelmässigt och resultatmässigt. De ser formstarka ut och är ett av lagen som kommer att hota om guld.

Publicerad 2022-07-19 kl 10:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto