Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Turbulent i Schweiz - träning inställd inför Blågult

Sverige (dam)

CHESTER. Sverige ställs på onsdag mot Schweiz i EM.
Nu ställer Schweiz landslag in måndagens träning, då flera spelare har magproblem.
Enligt nyhetssajten Blick misstänks det röra sig om en spridning av noroviruset. 
- Jag har kontakt med den medicinska organisationen i Uefa, säger blågula landslagsläkaren Houman Ebrahimi. 

3:41
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Schweiz möte med Portugal i spelaren ovan.

Sverige ställs på onsdag mot Schweiz i den andra omgången i EM-gruppspelet. Under måndagen meddelar Schweiz att landslagets träning är inställd, då åtta spelare och elva stab-medlemmar visar symptom för någon form av magproblem. 

"Träningen på måndagsförmiddagen blev med kort varsel inställd på grund av magtarms-symptom på åtta spelare och elva stab-medlemmar. Vidare information kommer under dagen", skriver det schweiziska landslaget på Twitter.

Under eftermiddagen meddelar Schweiz att spelarna, som blivit drabbade, är Eseosa Aigbogun, Svenja Fölmli, Seraina Friedli, Rahel Kiwic, Lara Marti, Sandrine Mauron, Julia Stierli och Riola Xhemaili. De är därmed isolerade från övriga i landslaget. 

ANNONS

 - Orsaken till mag-tarmproblemen kan inte slutgiltigt klargöras utifrån den nuvarande situationen. Symptomen på kräkningar och diarré är svåra, men än så länge mest kortvariga. Vissa av de hade bara milda symtom eller inga symtom alls i morse, säger den schweiziska lagläkaren Dr. Martin Schober på förbundets hemsida.

"Om alla är symptomfria imorgon kan vi resa till Sheffield som planerat. Annars krävs ytterligare utredningar", fortsätter han. 

I Schweiz EM-premiär mot Portugal startade Aigbogun och Kiwic, medan Marti hoppade in. Dessutom stod även Kiwic för ett mål i matchen.

Enligt schweiziska nyhetssajten Blick misstänks det röra sig om en spridning av det mycket smittsamma noroviruset, och spelarna ska därför ha fått vistas i enkelrum under måndagsmorgonen för att undvika fler fall. 

ANNONS

Blågula landslagsläkaren Houman Ebrahimi har kontakt med Uefa om situationen i Schweiz och menar att det är "väldigt viktigt" att Sverige får reda på vad det rör sig om.

- Jag har kontakt med den medicinska organisationen i Uefa och vi har inte landat exakt i vad det är. Det är en pågående diskussion, säger han.

Om situationen i Schweiz hade varit i Sverige, hur lång tid tar det innan man återhämtar sig från det?
- Med en matförgiftning säger man att man ska vara symptomfri i 48 timmar för att inte vara smittsam. Om det handlar om matförgiftning handlar det om hur kroppen ska återhämta sig från en minus-vätskebalans och minus-näringsbalans, säger Ebrahimi.

- Det kan också ta uppemot 48 timmar eller lite längre, fortsätter han. 

På frågan om det finns en risk för att onsdagens match ställs in är svaret:

ANNONS

- Inte vad jag känner till i det här läget.

Schweiz ställdes i lördags mot Portugal och tappade 2-0 till 2-2 i EM-premiären. Sverige kryssade i sin tur också mot Nederländerna (1-1) i första matchen i Sheffield. 

Publicerad 2022-07-11 kl 13:21

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto