TV: Nederländerna besegrade Portugal - toppar nu gruppen

Se Nederländernas 1-0-mål i spelaren ovan

Nederländerna tar ledningen mot Portugal
1:00
Nederländerna utökar ledningen mot Portugal
1:05
Portugal reducerar på straff

Efter Sveriges 2-1-seger mot Schweiz ställdes Nederländerna mot Portugal i den andra matchen i grupp C.

Nederländerna saknade Vivianne Miedema och Jackie Groenen som testades positivt för covid efter matchen mot Sverige. Istället startade Lineth Beerensteyn på topp för Nederländerna.

Portugal inledde matchen på ett piggt sätt och satte matchens första mål genom Ana Borges men den assisterande domaren hade höjt flaggan för offside vilket var ett korrekt domslut och målet godkändes därför inte.

I stället gjorde Nederländerna 1-0 efter en hörna. Damaris Egurrola nådde högst och kunde skarva in ledningsmålet för Nederländerna.

Hörnor skulle visa sig vara ett framgångrecept för Nederländerna i matchinledningen för det var efter ännu en hörna som Van der Gragt utökade sitt lags ledning. I samband med målet fick hon en spark i ansiktet och sågs om av läkarteamet. Med en omplåstrad näsa kunde mittbacken spela vidare.

Efter 35 minuters spel fick Portugal straff efter att huvuddomare Martincic varit ute och kollat på VAR-skärmen. Straffen förvaltades av Carole Costa.

I upptakten av den andra halvleken nickade Diana Silva in kvitteringsmålet för Portugal som precis som i matchen mot Schweiz hämtade upp ett 0-2-underläge till 2-2.

Danielle van de Donk stod för ett klassmål när Nederländerna återtog ledningen efter 62 minuters spel. Mittfältaren vek in från vänster och hittade det bortre krysset bakom Pereira i Portugals mål.

Ett mål som också skulle komma att bli matchens sista.

Nederländerna toppar nu grupp C på samma poäng och målskillnad som Sverige, men med ett mer mål gjort. Nederländerna har gjort fyra mål. Sverige tre.

Nederländerna: Van Domselaar - Wilms, Van der Gragt, Janssen, Olislagers - Roord, Egurrola, Spitse - Van de Donk, Beerensteyn, Martens.

Portugal: Pereira - Amado, Gomes, Costa, Marchao - Norton, Do. Silva, Pinto - Borges, J. Silva, Di. Silva.