Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EM2012

Platini vill ha EM spritt över hela Europa 2020

Foto: Scanpix

Michel Platini.

KIEV. Michel Platini vill ändra på EM.

Och se EM-slutspelet spritt över hela Europa 2020.

- Det blir lättare finansiellt, säger Uefa-basen.

På presskonferensen dagen före EM-finalen så chockade Michel Platini den samlade pressen. Han berättade att han föreslagit för Uefa:s exekutivkommitté att sprida EM-slutspelet över hela Europa 2020.

I så fall blir EM 2016 i Frankrike det sista.

- Det är bara en idé, men i december eller i januari ska vi ta beslut, och jag har bett dem tänka över det, säger Michel Platini.

- Antingen kan vi ha det i ett land med tolv städer, men vi kan också ha det över hela Europa. Det blir lättare finansiellt när man inte behöver bygga arenor och flygplatser på flera ställen utan man kan bygga en arena och en flygplats.

Har du tänkt på att det blir dyrare för fansen med EM utspritt över hela Europa?

- Det är bara en idé, men som du vet finns det billiga flygbolag i dag, så jag tror att det är billigare för dem. Men det är bara en idé och nu ska vi ha en diskussion om det och sedan ska Uefa:s exekutivkommitté ta beslut om det.

Under EM 2020 så blir det 51 matcher spridda över 12-13 arenor - blir inte det för svårt?

- Det blir fortfarande tre-fyra matcher per stad som i dag och det är lättare att åka mellan Paris, London och Berlin än mellan Gdansk och Donetsk. Jag ser inte att det blir problem, men det är fortfarande en idé och nu ska vi diskutera den.

De som sökt EM 2020 är Turkiet, Azerbadjzan-Georgien samt Irland-Skottland-Wales. Tanken är att man ska utse arrangören under 2014.

Michel Platini hyllade samtidigt EM-slutspelet i Ukraina och Polen och sa att det kommer att lämna många bra saker efter sig i de två arrangörsländerna.

Publicerad 2012-06-30 kl 11:52
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons