POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EM2013

Göranssons väg från given till petad: "Inte kommit upp i nivå"

Foto: Scanpix

Antonia Göransson, Sverige.

Given i startelvan under hela uppladdningen — petad nu. Antonia Göransson har inte haft något roligt fotbolls-EM.

Given under hela uppladdningen — petad nu. Antonia Göransson har inte haft något roligt EM.

Samtidigt är livet som yttermittfältare desto roligare för Josefine Öqvist.

Inför EM såg vänsterbreddaren Antonia Göransson ut som det enda självskrivna svenska yttern på mittfältet, medan ett flertal spelare slogs om den andra kantplatsen.

Så har det inte alls blivit.

Josefine Öqvist har varit startspelare till höger i varje match så här långt, medan Antonia Göransson efter premiären mot Danmark har förpassats till kylan på den svenska bänken.

"Jobbigt i premiären"

- Göransson var kanske en av våra bästa spelare inför EM-turneringen. Hon hade det jobbigt i premiären och har inte riktigt kommit upp i den nivå vi har förväntat oss på träningarna, säger assisterande förbundkaptenen Lilie Persson.

Någonting stämmer inte för Potsdamspelaren.

Frågan är bara vad.

Eftersom Göransson inte har deltagit i någon av landslagets pressträffar sedan EM startade får frågan riktas till Persson i stället.

- Ibland hamnar man som spelare i den här situationen när man tar lite sena beslut, det blir lite fel och så blir det någon felpass, och så kommer man fel i nästa läge. Det är svårt att säga exakt vad det är, säger hon, men ser trots allt mycket sparkapital i 22-åringen.

- Vi har stor tilltro till Göransson och väntar liksom bara på att det ska lossna. Och jag tror att vi kommer ha användning av henne framöver, det är jag alldeles övertygad om.

Mål mot Italien

Lossnat har det redan gjort för Josefine Öqvist. Kristianstadspelaren, 30 år nästa vecka, kom sent in i truppen efter att ha fött barn förra året. Första landskampen från start efter comebacken var mot Brasilien i juni — och sedan dess har ingen lyckats peta "Jossan" ur startelvan.

- 2011 ser jag som mitt bästa mästerskap, men det här mästerskapet är ju inte slut. Jag är nöjd med de tre matcher jag har gjort. Att ha tagit mig tillbaka från att ha suttit i januari och fått frågan om jag ska spela fotboll, och jag visste knappt om jag skulle göra det. Och nu sitter jag här, säger hon.

På söndag väntar kvartsfinal, och Öqvist tänker se till att njuta ute på Örjans valls gräs. Som hon brukar göra.

- Jag har aldrig varit jättenervös när jag spelar. Jag tycker mer att det är kul att få spela inför så här mycket publik, i stället för att vara hemma på Vilans IP och spela inför 300.

Publicerad 2013-07-18 kl 16:25
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå