POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EM2013

Hon är fansens stora EM-favorit: "Skrivit ett 40-tal autografer idag"

Foto: Scanpix

Målen i EM har tagit Nilla Fischer till skyttetoppen.

Och gjort henne till fansens favorit på köpet.

- Lyckas man peta in något mål så blir det intresse direkt, säger mittbacken.

Flera hundra personer satt på läktarna när fotbollslandslaget torsdagstränade på lilla Vinbergs IP utanför Falkenberg. Det fortsätter att vara drag kring Blågult, och Nilla Fischer hör till skaran som har fått mest uppmärksamhet under EM. Ett mål i premiären mot Danmark och ytterligare två mot Finland har bidragit till att den hårdföra backklippan har spelat in sig i folkets hjärtan.

Inte minst hos landslagets yngre fans.

- Laget i sig är populärt, men sedan blir det väl per automatik mer när man gör mål. Speciellt från barn, det är mål man kanske ser som liten, säger den 28-åriga skånskan.

"Får gåshud"

Hennes nära och kära har med sig en stor svensk flagga med texten "Fischer crew" som hänger på läktaren vid varje match. När Fischers namn hörs eka på EM-arenorna är det betydligt fler än så som tar ton.

- Jag vet inte om de ropar mitt namn mer än de andras, säger hon.

- Men publiken är fantastisk i de matcher vi har spelat. Det går inte att förklara hur det känns på planen, jag får gåshud under nationalsången när man hör alla sjunga.

EM-feber

Den svenska EM-febern märks av även när spelarna rör sig på hotellet och inne på Falkenbergs gator.

- Men det är inte så att vi blir överfallna på stan. Det är bara kul om det står någon unge här utanför som vill ha en autograf, säger Fischer.

Hur många autografer blir det på en dag?

- I går hade vi en ledig så det blev det väl ett 40-tal kanske.

Många fler kan det bli de närmaste veckorna. Trots det faktum att Tyskland kan vänta redan i semifinal och kan försvåra Sveriges väg mot EM-finalen en aning.

- Det har varit mycket snack om vilka lag som kommer på vår sida och hit och dit. Vår dröm är Friends Arena, och för att ta oss dit bör vi slå alla lag. Första målet är kvartsfinalen.

Publicerad 2013-07-18 kl 17:01
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå