Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EM2013

Island räds inte Sverige: "Kommer att parkera bussen"

Foto: Scanpix

Island tror att man kan rubba Sverige.

Island är en enkel väg mot en semifinal mot Tyskland.
Glöm det, i alla fall enligt Elisabet Gunnarsdóttir - isländsk tränare i damallsvenskan.
-Island kommer att parkera bussen i straffområdet. De är inte roliga för något offensivt lag att möta, säger hon till TT.

Sverige har besegrat Island två gånger i år, bland annat med 6-1 i Algarve Cup. Det gör att många talar om en drömlottning när nu EM-kvartsfinalen ska avgöras på söndag i Halmstad. Gunnarsdóttir, som till vardags är tränare Kristianstad men också tränat ett tiotal av de isländska landslagsspelarna, vill lyfta fram en mer nyanserad bild av motståndet.
-Det är inte många som tror på Island men Island är som bäst när ingen tror på dem och det ligger som mest i potten, säger hon och utvecklar:
-Islänningar hanterar press rätt bra. Du kan fråga vilken tränare som helst i Sverige som jobbat med islänningar. De har en otrolig karaktär och tror mycket på sig själva och framgång.

Betydelselösa förluster
De tidigare förlusterna, förutom Algarve även i en träningslandskamp i Växjö, menar Gunnarsdóttir att man inte ska lägga allt för stort värde i. Framför allt handlar det för svensk del att bryta ned ett kompakt isländskt försvar.
-De går väldigt långt ned. Lyckas Island hålla nollan, kan man ställa till problem och växa in i matchen. Då får man upp den här karaktären som är så svår att bryta.
TT: Hur tycker du Sverige har sett ut hittills?
-Sverige har presterat bra men inte ställts på något riktigt prov. Backlinjen verkar inte helt klar, framför allt på högerbacksplatsen där Pia Sundhage valt att byta. Man hade velat se en backlinje som spelats ihop. Jag tror det blir intressant om de går vidare och får möta Tyskland. Då ställs man på prov.

Blandade känslor
TT: Och var ligger dina sina sympatier på söndag?
-Det kan låta konstigt men då jag har bott fem år i Sverige och är tränare här - jag vet hur bra det vore för damallsvenskan att det går bra för Sverige i EM. Samtidigt har jag isländskt hjärta och tränat många av spelarna så det är blandade känslor.

Publicerad 2013-07-19 kl 11:53
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons