Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EM2013

Marklunds tips till Sundhage: Någon behöver styra upp försvaret

Foto: SCANPIX

Inför EM slutade assisterande tränare Birger Jacobsson som hade fokus på försvarsspelet. Hanna Marklund tror att det är viktigt att fylla den rollen igen.

- Små detaljer kan avgöra och därför är det bra att ha någon som har koll på dem, säger TV4:s expertkommentator.

Sveriges glada anfallsfotboll var framgångsrik under hemma-EM men gick dessvärre bet när Tysklands mer organiserade spel vann. Något som Sverige kan ta lärdom av tycker förre landslagsspelaren och TV4:s expertkommentator Hanna Marklund:

- Det är viktigt att kombinera det organiserade med anfallsfotbollen som man visat under EM. Jag tror att det inte ska några problem för Sverige att spela en attraktiv anfallsfotboll men bli mer organiserade bakåt. Man behöver bli mer samspelta i backlinjen.

Förbundskapten Pia Sundhage tog in försvarsspecialisten Birger Jacobsson för att styra upp Sveriges backlinje men Jacobsson valde att avgå bara några dagar innan premiären. Nu gäller det för landslagsledningen att ge sig ut på en jakt. 

- Det finns kompetenta personer som kan hjälpa, det gäller bara för ledningen att hitta rätt den här gången. Det är så små detaljer som kan avgöra och därför är det viktigt att någon som har koll på de detaljerna. Det kan vara hur du står vriden i försvarslinjen och det kan gälla om man står några meter fel, säger Marklund.

Du kanske skulle kunna gå in i en sådan roll?

- Haha, nej jag tror inte jag är rätt person för jobbet. Men jag har inte heller något annat namn tyvärr. Men det ska vara någon som är noggrann och som är intresserad av att gå på djupet, gå in i detaljnivå. De borde börja med att kolla av med spelarna vad man haft för försvarsspecialister i klubblag eller i landslag tidigare. Den här personen måste ju också komplettera Pia och Lilie (Persson, assisterande tränare).

Publicerad 2013-07-26 kl 12:49
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons