Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EM2013

Seger om premiärnerverna: Min första match var fruktansvärd

EM-premiären mot Danmark gick inte som väntat, en orsak kan vara nerverna hos många av debutanterna.
- Jag ska inte nämna namn men jag kommer ihåg själv min första match i ett mästerskap. Det var fruktansvärt, säger Caroline Seger.

1-1 mot Danmark var inte vad Sverige hade räknat med och att spelet inte stämde kan delvis bero på nervositet. Caroline Seger hör till de mer rutinerade spelarna, men hon minns obehaget inför första mästerskapet och kände igen det hos lagkompisar nu.
- Jag ska inte nämna namn men jag kommer ihåg själv min första match i ett mästerskap. Det var fruktansvärt. Jag kunde inte sova en blund på hela natten, det var så mycket fjärilar i magen. Det är klart att vi kan hjälpa och stötta, säger hon.

Pia Sundhage håller med om att det var vissa problem.
- En och annan felpassning som vi inte gjort tidigare, men å andra sidan fanns det stunder där vi kom i gång och skapade målchanser. I början hade vi två målchanser och det brukar vara så att början är bra. Det vi gjort är att prata om vad det är vi gör efter att ha fått en så bra start, säger förbundskaptenen.

Mot Finland krävs att laget spelar bättre och kanske ska man också slå av på tempot.
- Mot Danmark blev det mycket tempo. Vi har väldigt snabba spelare och måste uttnytja det. Samtidigt måste vi ha balans, speciellt när Danmark är så smarta som de är, säger Caroline Seger och fortsätter med att betona vikten av rörelsen i laget mer än själva tempot i uppspelen.

- Vi måste ha ett snabbt passninsspel med många alternativ. Mot lag som är kompakta och backar hem måste vi löpa för varandra för att göra det enkelt och skapa många alternativ.

Publicerad 2013-07-12 kl 17:32
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons