TV: EM-finalens jättehjälte: "Jag hade tur"

em2013

Här blir Nadine Angerer stor hjälte i EM-finalen.

Med två straffräddningar mot Norge ledde hon Tyskland till guldet.

- Det var tur, säger hon efteråt.

Efter 27 minuter på Friends Arena fick Norge ett gyllene läge att ta ledningen mot Tyskland, från straffpunkten. Trine Rönning stegade fram – men avslutade alldeles för nära mitten av målet så att Nadine Angerar hann reflexrädda. Med ett jättejubel styrde hon undan bollen och såg till att hålla tyskarna kvar i matchen.

Efter paus satte sedan Anja Mittag 1-0 och Norge anföll allt mer desperat för att komma i kapp. Efter en kontring fick Norge straff igen, men historien upprepade sig. Den här gången var det Solveig Gulbrandsen som hade chansen att näta, men återigen räddade Angerer.

- Första straffen hade jag lite tur på och räddade med benet och den andra lyckades jag också rädda. Men det är lättare att vara målvakt än skytt vid straffar, säger hon.