Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EM2013

TV: Här döms Lotta Schelin bort: "Det är sjukt - hon snubblade på sig själv"

Varenda svensk på Gamla Ullevi jublade över Lotta Schelins 1-1. Trodde de. Men domaren hade dömt frispark till Tyskland.

- Det känns skit, hon snubblade på sig själv, sade Schelin.

Klockan hade tickat till den 62:a matchminuten i onsdagens EM-semifinal. Tyskland ledde med 1—0 när Marie Hammarström hittade Lotta Schelin med en djupledsboll, och efter att ha vunnit en duell med tyska mittbacken Annike Krahn avslutade skyttedrottningen på det sätt som hon har haft för vana att göra i EM.

Bollen satt i bortre hörnet bakom målvakten Nadine Angerer och den svenska euforin visste inga gränser i Göteborg. Spelarna jublade, bänken jublade, publiken jublade.

Det var bara en sak alla hade missat.

Schweiziska rättskiparen Esther Staubli hade hittat en frispark mot Schelin i närkampen med Krahn — och först efter åtskilliga sekunder gick det upp för Sverige att målet inte var godkänt.

- Jag vet inte. Det känns som Krahn och jag är i närkamp, men hon snubblar på sig själv. Jag tycker det är lätt mål, sade Lotta Schelin till Radiosporten.

- Det är sjukt tungt att åka ut på det här sättet och just nu är man bara sjukt besviken. Drömmen var ju att åka till Stockholm och Friends Arena, fortsatte hon.

Förbundskaptenen Pia Sundhage trodde att det var mål.

- Var glad i en kort sekund men sedan blev det bortdömt. Domaren dömer, sade hon till TV4.

I VM-finalen mot Tyskland för tio år sedan hade inte heller Sverige domarmarginalerna på sin sida. Matchen stod 1—1 när en tveksam frispark låg bakom Nia Künzers golden goal i förlängningen.

Då hade svenskorna inte ens en chans att resa sig.

Det hade de nu.

Men trots flera heta chanser under sista halvtimmen — bland annat en stolpträff från Josefine Öqvist — blev det 0—1 och ett tungt uttåg ur fotbolls-EM.

Publicerad 2013-07-24 kl 23:04
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons