TV: Mbabi tvåmålsskytt när Tyskland vann

em2013

Tyskland reste sig efter den mindre imponerande premiärinsatsen och vann övertygande mot Island: 3-0 till de regerande mästarna.

Tyskland kör över Island.

Nollan spräcktes redan efter 25 minuter i den första halvleken. Efter ett riktigt mönsteranfall med flera fina kombinatoner var det  Lena Lotzen  som magiskt framspelad av Dzsenifer Marozsán gjorde en "Cruyff-fint" innan hon kyligt rullade in ledningsmålet.

Med dryga halvtimmen kvar utökade Tyskland sin ledning till 2-0. Efter att Island varit väl optimistiska och tappat bollen på straffområdeslinjen kunde Célia Okoyino da Mbabi raka in kvällens andra mål - i mycket misstänkt offsideläge.

- Jag kan inte se någon annan  som är nedanför, sa TV4:s expert Stefan Rehn.

Med fem minuter kvar kom så spiken i kistan. Efter ett fint inspel från högerkanten av

Fatmire Bajramaj och ett tveksamt ingripande från målvakten Gudbjörg Gunnarsdóttir så kunde Mbabi enkelt stöta in sitt andra mål för kvällen.

Tyskland går därmed upp på fyra poäng i grupp B och leder tabellen före Norge.

Publicerad 2013-07-14 kl 22:37