Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EM2013

TV: Schelin har gjort fler mål än Tyskland: "De är bara människor"

Sverige har inte vunnit över Tyskland i ett mästerskap på 18 år. Men Lotta Schelin är inte rädd för motståndarna.
-
I slutändan är de bara människor, säger hon.

För det mesta brukar ett tyskt landslag vara synonymt med succé, och man kan mer eller mindregarantera att det åtminstone blir något slags medalj vid de stora mästerskapen. Men nu dras förhandsfavoriten, tillika den regerande Europamästaren, med skador och det har gått långt ifrån så enkelt som vanligt att kvalificera sig för semifinalen.

- Det är klart att det inte är samma gamla Tyskland. I vanliga fall har de ju nästan alltid mosat sina motståndare och vunnit med stora siffror. Den här gången har de fått kämpa lite mer, säger Lotta Schelin till fotbollskanalen.se och lägger snabbt till:

- Men samtidigt: När det är lite tuffaresmakar segrarna desto bättre. Nu har de ju fått upp smaken för det, och då kan allt hända.

Samtidigt har Schelin själv, med sina fem mål under EM, gjort fler än vad hela Tyskland klarat av tillsammans. Hon ser onsdagens semifinal som en helt klart hanterbar utmaning.

- Även om Sverige haft svårt för dem tidigare har jag god erfarenhet av att spela mot många tyska spelare med Lyon i Champions League. Jag har stpr respekt för dem – men i slutändan är de bara människor. Helt vanliga fotbollsspelare, säger Schelin.

Publicerad 2013-07-22 kl 21:24
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons