TV: Schelin tvåmålsskytt när Sverige mosade Island

em2013

Sverige lekte med Island i EM-kvartsfinalen och vann med 4-0.

Sverige fick den smakstart man hade efterfrågat. Marie Hammarström bröt fram på mittplan och från ett icke-läge sköt hon och den gick in! Då var matchen bara två och en halv minut gammal.
Det dröjde inte mer än 11 minuter förrän Sverige utökade sin ledning. En snabb omställning då Island blivit avvinkade för offside så sprang Josefine Öqvist sig fri och lyckades skjuta innan målvakten kom ifatt henne.Och bollen rullade sakta men säkert in i mål utan att någon islänning hann ifatt den innan den gick in i mål. Bra uppfattat av Lotta Schelin som slog passen från egen planhalva.

Och det skulle bli mer från Lotta Schelin. Fem minuter efter Öqvists mål spelade hon fram Schelin som snyggt på volleysköt bollen över målvakten, in i mål. 3-0 efter 19 minuter.

Matchen mattades av en smula efter den svenska drömstarten. Men när den andra halvleken började utökade svenskorna. Kosovare Asllani spelade fram Lotta Schelin som satte sitt andra mål för dagen och femte för turneringen.
Publicerad 2013-07-21 kl 16:55