TV: Spanien avgjorde på stopptid - självmål i 94:e minuten

em2013

Spanien gick segrande ur matchen mot England efter sanslös dramatik i slutminuterna. Spaniens 3-2 mål kom efter ett självmål från Englands målvakt - i den 94:e minuten.

Spanien rivstartade mot England och tog ledningen redan efter fem minuter spel genom storstjärnan Véronica Boquete, till vardags i Tyresö. Spanjorska kom fri med målvakten och placerade behärskat in ledningsmålet.

England replikerade dock blixtsnabbt bara minuter senare när Aluko kom fri med målvakten och läckert lättade bollen förbi Tirapu i målet.

Med kvarten kvar att spela bommade Spanien ett superläge att avgöra matchen. Bardsley missbedömde helt studsen efter ett inspel från höger och inhoppande Vicky fick chansen att raka in bollen i öppet mål - men prickade ribban.

Spanien skulle dock få sin revansch - med fem minuter kvar tog Hermoso vara på en misslyckad rensning efter hörna och kunde trycka dit ledningsmålet.

England reste sig dock på nio och med bara en minut kvar av matchen kvitterade Bassett på hörna - med sitt första landslagsmål någonsin. De trodde de flesta skulle sätta punkt för tillställningen, men det skulle komma ett mål till. Efter ett inlägg från vänster - efter att övertiden tagit slut famlade Englands målvakt Bardsley in bollen i eget mål - 3-2 till Spanien som också blev slutresultatet

Det var första gången på 16 år som Spaniens damlandslag medverkade i ett stort mästerskap och man kopplar nu grepp om grupp C.

Publicerad 2013-07-12 kl 22:15