Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Adebayor lovar lugnt målfirande mot Arsenal: "Jag är alltid respektfull på planen"

Förra gången han målfirade mot Arsenal brakade helvetet lös. Nu lovar Emmanuel Adebayor lugnare tag på Emirates Stadium.
- Jag vill inte ha några kontroverser med Gunners, säger han.

City-anfallaren har ett förflutet i Londonlaget – och hans senaste visit var inte särskilt uppskattad. Utöver en brysk stämpling på Robin van Persie sprang Adebayor dessutom över hela planen, gled ner på knä framför Arsenals hemmasektion – och jublade efter att ha gjort 4-2.

Gesten uppfattades som provokativ och sedan den dagen har togolesen fått stämpel som persona non grata av sina gamla hemmasupportrar. Dessutom belades han med böter på 25 000 pund.

- Den här matchen är viktig för oss. Skulle jag göra mål kommer jag att visa glädje för våra egna fans. Jag känner mig lugn och vill inte ha något bråk med Arsenal, säger Adebayor till the Sun.

- Jag försöker alltid att vara respektfull på planen. Under min tid i Arsenal var jag väldigt professionell, det kan ingen betvivla, fortsätter han.

Adebayor tillägger att orsaken till att han flyttade till Manchester grundade sig i behovet av en ny utmaning. Inte missnöje. Dessutom säger han sig fortfarande ha kvar många vänner i sin tidigare förening.

Publicerad 2010-04-24 kl 13:28
Annons
Annons
Annons