Adebayor tvåmålsskytt - Spurs vägrar ge upp tredjeplatsen

Emmanuel Adebayor gjorde två mål när Tottenham tog tillfället i akt att gå ikapp Arsenal. 3-1 hemma på White Hart Lane innebär att man ligger på lika många poäng som Arsenal i jakten på tredjeplatsen som innebär gruppspel i Champions League.

Rafael van der Vaart gav Tottenham ledningen i första halvlek med ett fint avslut och Swansea kvitterade genom isländske Gylfi Sigurdsson efter timmes spel. Lite senare klev Adebayor in i handlingen. Med två mål, i den 73:e och 87:e minuten såg han till att säkra Tottenhams seger.

Spurs trepoängare innebär alltså att de nu har 58 poäng, lika många som Arsenal som förlorade mot QPR på lördagskvällen. Det ser ut att bli en tuff fajt i norra London om vem som ska ta tredjeplatsen som innebär en direktplats i Champions Leagues gruppspel.

Fem poäng efter jagar Chelsea och Newcastle, sedan är det ett tiopoängshopp ner till Everton på sjunde plats.

Publicerad 2012-04-01 kl 23:23