Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Agentens utspel: Van de Beek ville lämna United - på grund av Pogba

Premier League

Paul Pogba blev "specialbehandlad" i Manchester United.
Något som till slut fick Donny van de Beek att vilja lämna.
- Jag såg hans besvikelse, säger agenten Guido Albers till Voetbal Primeur.

Foto: Bildbyrån

Donny van de Beek, Paul Pogba och Ole Gunnar Solskjær.

Efter att ha gjort stor succé i Ajax valde Manchester United att köpa loss Donny van de Beek inför säsongen 2020/21. Nederländaren lyckades dock aldrig ta en ordinarie startplats, men han bestämde sig för att borra ner huvudet och träna hårt inför säsongen 2021/22.

Men inte blev det mer speltid för honom då.

I stället var det allt som oftast Paul Pogba som fick förtroendet, trots svajiga prestationer. Van de Beeks agent, Guido Albers menar att fransmannen ofta fick en "specialbehandling" av Ole Gunnar Solskjær, som var tränare vid tidpunkten, på Old Trafford. Bland annat tilläts mittfältsstjärnan spela direkt trots att han rapporterat sent till klubbens träningsläger sommaren 2021.

ANNONS

- Jag såg hans (van de Beeks) besvikelse över sättet han blev behandlad på av Manchester United, och han såg på nära håll vad jag gjorde för att vända på situationen. I Nederländarna fick Donny all uppskattning, han presterade bra och var superpopulär bland fansen. I Manchester United spelade han aldrig. Relationen mellan honom och klubben kyldes ner ordentligt, säger Albers till Voetbal Primeur.

- Han behövde tävla mot Paul Pogba, som rapporterade in sent till träningslägret, sa förlåt och fick tillåtelse att spela igen - i stället för en kille som hade tränat tio timmar om dagen i åtta veckor för att visa hur bra han var.

Det dröjde till vintern 2022 innan Donny van de Beek fick lämna Manchester United. Det blev ett lån till Everton över vårsäsongen.

- Jag fick all besvikelse kastad över mig. Jag underskattade vad att inte spela längre gjorde med honom mental. Borde jag haft ögonen öppna tidigare och frågat mig: Hur kan jag hjälpa honom? säger Albers.

ANNONS

Tidigare Ajax-tränaren Erik ten Hag har nu tagit över som chefstränare i Manchester United. Trots det har Donny van de Beek fått nöja sig med tre kort inhopp i Premier League så här långt.

Publicerad 2022-09-29 kl 23:53

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto