Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Alex Ferguson: "Vi kämpar med Arsenal om van Persie"

Manchester United hoppas fortfarande på Robin van Persie.
Men förhandlingarna går segt.

- Vi kämpar med Arsenal, säger Alex Ferguson till klubbens hemsida.

För bara några dagar sedan stod det klart att brasilianske Sao Paolo-talangen Lucas Moura gled Premier League-tvåan ut händerna, detta trots att Ferguson själv lämnade Uniteds träningsläger i Oslo för att övertyga honom att tacka ja till en Englandsflytt. Moura valde i stället PSG – till stor del naturligtvis av ekonomiska skäl.

- Jag förstår inte hur någon kan bjude en halv miljard för en 19-åring, men Paris Saint Germain tycks verkligen vilja göra ett statement. För att visa alla att de blir att räkna med har de köpt in både Thiago Silva och Zlatan Ibrahimovic, säger Ferguson.

Och nu satsar United därför allt på att i stället värva Robin van Persie.

En otrolig prestigeaffär av flera skäl. Dels rankas holländaren som en av världens bästa anfallare och hans senaste ligasäsong var rent formidabel. Dels är Arsenal en av Uniteds värsta rivaler under modern tid och särskilt i början av 00-talet var kampen dem emellan bitter om vilken klubb som skulle vinna herravälde över brittisk fotboll.

- Vi har bjudit, men Arsenal försöker förhandla med andra i stället för med oss. Vi måste hålla oss lugna och hoppas att det i slutändan utvecklar sig till vår fördel. Vi kämpar och gör vårt bästa men det går inte att skönja några framsteg. Jag har ingen aning om hur situationen kommer att utveckla sig, säger Alex Ferguson till Uniteds hemsida.

Publicerad 2012-08-09 kl 08:50
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons