Angeldahl med drömmål - City slog Chelsea i stormöte

Women´s Super League

Filippa Angeldahl slog till med ett drömmål mot Chelsea.
Då vann Manchester City stormötet med 2-0 i Women's Super League.

Manchester City tog under söndagen emot Chelsea i ett stormöte i Women's Super League, och i första halvlek imponerade svenska landslagsmittfältaren Filippa Angeldahl, då hon gav City ledningen efter 21 minuters spel. Först bröt hon bollen vid en utspark från Chelseas keeper Ann-Katrin Berger, och lite senare satte hon bollen i bortre burgaveln.

Manchester City fortsatte sedan att trycka på för ytterligare ett mål, och nio minuter senare utökade Lauren Hemp till 2-0 på Manchester City Academy Stadium. Andra halvan av matchen förblev därefter mållös, och därmed knep City en viktig seger.

För Chelsea startade Magdalena Eriksson, medan Johanna Rytting Kaneryd hoppade in och Zecira Musovic blev kvar på bänken hela matchen.

City är tvåa och Chelsea trea i ligan. Manchester United toppar tabellen med bättre målskillnad än City, medan Chelsea är en poäng bakom med en match färre spelad.

Manchester City: Roebuck - Morgan, Houghton, Greenwood, Aleixandri - Angeldahl, Hasegawa, Coombs - Kelly, Shaw, Hemp.

Chelsea: Berger - Mjelde, Buchanan, Eriksson, Carter - Leupolz, Ingle - James, Cuthbert, Reiten - Kerr.