Arsenal besegrade Manchester United - blytung seger i kampen om CL-platserna

Arsenal besegrade i kväll Manchester United med 2-0.
Det var en blytung seger i kampen om CL-platserna i ligan.
- Vi har en god laganda och är hungriga. Vi vill komma tillbaka till Champions League, säger Pierre-Emerick Aubameyang till Sky Sports.

Arsenal och Manchester United gjorde i kväll upp i ett stormöte på Emirates Stadium. United var inför matchen en poäng före Arsenal i ligatabellen och viktiga poäng stod därmed på spel i kampen om Champions League-platserna till nästa säsong.

Då blev det en svängig drabbning i norra London. Manchester United tryckte inledningsvis på för ett ledningsmål, medan Arsenal skapade chanser åt motsatt håll. Lite från ingenstans fick till slut Arsenal utdelning. Granit Xhaka tog avslut från en position utanför straffområdet och fick se en stillastående David De Gea släppa in bollen i mål. Det räckte för Arsenal-ledning i halvtid.

Manchester United fortsatte att skapa chanser i andra halvlek var sex minuter in i halvleken nära en kvittering. Romelu Lukaku kom fri framför mål, men fick se Bernd Leno stå för en läcker fotparad och därmed avvärja friläget. Då fick i stället Arsenal utdelning igen lite senare - den här gången genom att bli tilldelat en straffspark.

Alexandre Lacazette blev nedriven av Fred i straffområdet och därefter var anfallskollegan Pierre-Emerick Aubameyang kylig från straffpunkten och rullade med lätthet in bollen i mål till 2-0. Arsenal hade därmed ett ordentligt grepp om matchen.

- Jag gjorde ett misstag mot Tottenham och missade den (straffen), men i dag var jag fokuserad och gjorde mål på straffen. Man måste öva på det hela tiden och det har jag gjort. Jag visste att det skulle bli svårt, men jag har bra självförtroende, säger Aubameyang till Sky Sports.

Arsenal bevakade därefter ledningen och vann med 2-0. Det innebar att laget passerade Manchester United i tabellen i Premier League.

- Jag tycker att lagandan var bra. Vi har allt i våra egna händer och vi vet att det kommer bli tufft att sluta bland de fyra bästa lagen i tabellen, men vi är självsäkra. Det var viktigt att vinna den här matchen och vi har chansen, säger Aubameyang.

- Vi har en god laganda och är hungriga. Vi vill komma tillbaka till Champions League, fortsätter han.

Arsenal: Leno - Maitland-Niles, Sokratis, Koscielny, Monreal, Kolasinac, Xhaka, Ramsey, Özil, Aubameyang, Lacazette.

Manchester United: De Gea, Young, Nilsson Lindelöf, Smalling, Shaw, Pogba, Matic, Fred, Dalot, Rashford, Lukaku.