Arsenal förnedrade Sheffield United - fansen lämnade efter en kvart

Arsenal körde över Sheffield United.
Efter en kvart ledde gästerna med 3-0 och hemmasupportrar gick hem.
Slutsiffrorna skrevs till 6-0.

Arsenal behövde seger borta mot tabelljumbon Sheffield United för att haka på Liverpool och Manchester City i guldstriden.

Efter 15 minuter stor det klart att "The Gunners" visste exakt vad som gällde. Då ledde man nämligen med 3-0.

Martin Ødegaard gjorde första, Gabriel Martinelli tredje och däremellan svarade hemmalagets Jayden Bogle för ett självmål.

Sheffield agerade efter trean och bytte ut Oliver Norwood mot Ben Osborn. Samtidigt lämnade flera hemmasupportrar arenan.

- Hopplöst försvar. De är i spillror, sa Henry Winter på The Times.

- Det här kan bli 10-0, i halvtid, sa Tyron Marshall på Manchester Evening News.

- Män mot pojkar, sa förre Arsenal-anfallaren Alan Smith på Sky Sports.

Med 25 minuter spelade kom nästa smäll för hemmalaget. Efter slarv i försvaret skickade Kai Havertz in 4-0 vid bortre stolpen och ännu fler fans vände hemåt.

Frustrationen var total i Sheffield-lägret. Innan Havertz rakade in fyran rev Anel Ahmedhodzic ner Martinelli, men gästerna hade bollen, spelet fortsatte och Havertz kunde näta.

- Det här är på väg att bli en total förnedring för Sheffield United. Mästerligt av Arsenal, sa Smith.

Declan Rice utökade till 5-0 bara minuter före paus, framspelad av Bukayo Saka.

- Jag tror inte att jag sett sämre 35-40 minuter från något lag i Premier League. Jag kanske har det, men det här är på en annan nivå av dåligt från Sheffield United, sa James Ducker på The Telegraph.

- Det här är skoningslöst. Brutalt. En kniv genom smör. Sällan har jag sett ett lag ha så många spelare bakom boll, men ändå lyckas Arsenal enkelt spela sig igenom, säger Smith på Sky Sports.

När fjärdedomaren la till fem minuters tillägg i första halvlek möttes det av burop från Sheffield-fansen, som förmodligen bara ville att halvleken och matchen skulle ta slut.

Samtidigt blev Arsenal först i PL-historien med att göra minst fem mål i tre raka bortamatcher (5-0 mot Burnley, 6-0 mot West Ham).

I den 58:e minuten tryckte Ben White vackert in 6-0 och de tillresta fansen jublade över sin femte målskytt för kvällen.

- Ben White får inte många (lägen), men det där förvaltade han väl. Hur många olika målskyttar får vi se i kväll? sa Smith på Sky Sports.

Gästerna slog av på takten tillräckligt mycket för att hemmalaget inte skulle släppa in fler. Förnedringen stannade vid 6-0. Arsenal har vunnit alla sina matcher 2024, sju stycken, och gjort 31 mål på dem. Totalt har man gjort flest mål och släppt in minst antal av alla PL-lag.

"The Gunners" är nu två poäng bakom serieledande Liverpool och en bakom tvåan City. Sheffield United. Sheffield United ligger sist med elva poäng upp till rätt sida strecket.

Sheffield United (3-5-2): Grbic; Ahmedhodzic, Trusty, Robinson; Bogle, Norwood, Vinícius Souza, Hamer, Davies; McAtee, McBurnie

Arsenal (4-3-3): Waya; White, Saliba, Gabriel, Kiwior; Ødegaard, Jorginho, Rice; Saka, Havertz, Martinelli