Arsenal knappar in på Europaplats efter Podolskis frispark

Arsenal tog en komfortabel trepoängare genom 1-0 mot Stoke hemma på Emirates. Matchens enda mål stod Lukas Podolski för efter en frispark som styrdes in med tolv minuter kvar av matchen.

Lukas Podolskis friparksträff avgjorde mot Stoke.

Arsene Wenger stod för en del förändringar till matchen mot Stoke. Nacho Monreal, nyförvärvet från Malaga, ersatte Kieran Gibbs på vänsterbacksplatsen. Samtidigt bänkades stjärnorna Santi Cazorla och Lukas Podolski.

Resultatet blev en mållös första halvlek och tjugo minuter in i andra halvleken ångrade Wenger sitt taktiska beslut.

In kom Cazorla och Podolski och tio minuter senare var 1-0 fixat. Podolski sköt en låg frispark som styrdes på en Stokespelare och ställde Asmir Begovic i målet.

Målet innebar tre poäng och Arsenal knappar nu in på Everton och Chelsea som tappade poäng i sina respektive matcher.