Arsenal körde över Chelsea och tog blytung seger i titelstriden

Arsenal förnedrade Chelsea.
Matchen slutade 5-0 och Kai Havertz och Ben White blev tvåmålsskyttar i segern.
- Vi vet att vi kan göra mål, säger White till BBC.

Arsenal svarade för en maktdemonstration i London-derbyt mot Chelsea. För det blev seger med hela 5-0.

Matchen hann knapp börja innan "The Gunners" tog ledningen. Leandro Trossard gjorde 1-0 efter mindre än tio minuters spel och hemmalaget hade sedan bud på mer under den första halvtimmen.

Ställningen var 1-0 i paus.

Hemmalaget på Emirates Stadium ökade på tidigt i den andra halvleken. Ben White höll sig framme och petade in 2-0.

Kort därefter gjorde hemmalaget även 3-0. Martin Ødegaard hittade en djupledslöpande Kai Havertz med en delikat passning. Tysken var iskall i läget och pricksköt in 3-0 bakom Djordje Petrovic. Värt att notera var att Havertz firade vilt mot sin tidigare klubb.

Det slutade inte där. I den 65:e minuten gjorde Kai Havertz sitt andra mål i matchen.

- Det är ruttet försvarsspel av Chelsea, sa förre Rangers-managern och -forwarden Ally McCoist i TNT enligt BBC.

Kort därpå gjorde Arsenal även 5-0 och den gången var det Ben White som gjorde sitt andra mål i matchen.

- Vi vet att vi kan göra mål och i dag gjorde vi det tidigt i matchen och det var viktigt att sätta dit den när vi fick chanser, säger White till TNT Sports.

I samband med 5-0-målet slog Chelsea ett osmickrande rekord. ”The Blues” har nu släppt in 57 ligamål den här säsongen och det är en bottennotering under Premier League-eran, enligt Evening Standard-journalisten Nizaar Kinsella.

- Vilken fantastisk start på båda halvlekarna. Ödegaard var verkligen där, Declan Rice likaså och Kai Havertz gjorde de två bästa målen i matchen. Det här skickar verkligen ett budskap till Man City, säger förre Arsenal-backen Martin Keown i TNT Sports enligt BBC.

Krossen innebär att Arsenal för närvarade toppar Premier League på 77 poäng. Ned till tvåan Liverpool skiljer tre poäng, Merseysidelaget har dock en match mindre spelad. Trean Manchester City, som har två matcher mindre spelade än Arsenal, står på 73 poäng.

Chelsea är för närvarande nia i Premier League.

Arsenal: Raya - White, Saliba, Gabriel, Tomiyasu - Ødegaard, Partey, Rice - Saka, Havertz, Trossard.

Chelsea: Petrovic - Gilchrist, Disasi, Badiashile, Cucurella - Fernández, Caicedo - Madueke, Gallagher, Mudryk - Jackson.

Publicerad 2024-04-23 kl 22:53