Arsenal körde över Newcastle - anfallsstjärnan tvåmålsskytt

Arsenal hade inga problem med att städa av Newcastle på hemmaplan.
3-0 skrevs segersiffrorna till, och stor matchhjälte blev Aubameyang med sina två mål.

På måndagskvällen gästades Arsenal av Newcastle hemma på Emirates Stadium.
Lagen möttes i FA-cupen en dryg vecka sedan, då London-laget vann med 2-0 efter förlängning.

Och Arsenals Aubameyang skulle få ett drömläge, en kvart in i matchen, att ge hemmalaget ledningen. Ett perfekt inspel från Bukayo Saka hittade anfallaren som bara skulle raka in 1-0. Men på något sätt lyckades anfallaren pricka stolpen.

I den 34:e minuten var svenske Emil Krafth nära att bli syndabock. Aubameyang petade bollen och försökte ta sig förbi Krafth, som fällde ut bommen. Arsenal-spelarna ropade på straff, men domaren David Coote friade. Och det skulle förbli mållöst halvleken ut.

Till slut skulle Aubameyang få utdelning. Återigen kom han en-mot-en med Emil Krafth och den här gången gjorde gabonesen inga misstag. Skottet var otagbart för Darlow i bortamålet och 1-0 till Arsenal var ett faktum.

Drygt tio minuter senare utökade Saka ledningen efter en fin passning från Emile Smith-Rowe.

I den 77:e minuten tog sig Cedric runt på kanten och hittade in till Aubameyang, som satte sitt andra för kvällen, och fastställde slutresultatet.

- Vi hade en matchplan och försökte följa den så gott vi kunde. Men det hjälper aldrig när du släpper in de målen som vi gjorde. Då blir det svårt att komma tillbaka, säger Newcastles Jamaal Lascelles till BBC.

Arsenal: Leno - Cedric, Holding, Luiz, Tierney - Xhaka, Partey - Saka, Smith-Rowe, Aubameyang - Lacazette.

Newcastle: Darlow - Krafth, Lascellas, Clark, Lewis - Almiron, Longstaff, Shelvey, Joelinton - Carroll, Wilson.