Arsenal missade chans på tredjeplats - föll oväntat i Londonderbyt

Arsenal hade chans att gå upp på tredjeplats i Premier League.
Då föll laget lite oväntat mot Crystal Palace med 3-2.
- Vi förlorade en möjlighet i dag, säger Unai Emery enligt BBC.

Arsenal är med i kampen om spel i Champions League nästa säsong. Efter att Tottenham föll i går mot Manchester City och Manchester United i dag åkte på stryk med 4-0 mot Everton, så hade Arsenal chans att rycka lite och gå upp på tredjeplats i ligatabellen. Men så blev det inte efter 90 minuter mot Crystal Palace på Emirates Stadium.

Palace tog redan i den 17:e minuten ledningen i matchen. Lagets belgiske anfallare Christian Benteke nådde högst och nickade laget till ledning. Det stod sig fram till den 47:e minuten, då Mesut Özil ordnade kvittering, men sedan var matchen Palaces igen.

Wilfried Zaha gav i den 61:a minuten åter bortalaget ledningen och åtta minuter senare utökade James McArthur till 3-1. Då spelade det inte särskilt stor roll att Pierre-Emerick Aubameyang senare reducerade till 3-2, då Palace än dock vann matchen.

- Dåligt resultat. Vi vet hur vi ska vinna igen, igen och igen på hemmaplan, vilket vi också har gjort. I dag mötte vi ett lag med väldigt bra spelare. Det första målet gav de självförtroende, deras andra mål tog bort vårt självförtroende, säger Arsenal-tränaren Unai Emery enligt BBC.

Arsenal tog därmed inte vara på möjligheten att gå upp på tredjeplats och är kvar på fjärdeplats i ligatabellen med samma poäng som Chelsea på femteplats i Premier League.

- Vi förlorade en möjlighet i dag, men nu avslutar vi det. Om vi vinner på onsdag... där det också kommer bli tufft, så har vi ändå det för stunden i egna händer, säger Emery.