Arsenal ny serieledare efter sent mål av Kai Havertz

Hjälte?
Ifrågasatte Kai Havertz.
- Jag har försökt att sätta mitt ego åt sidan, säger han till TNT Sports.

Arsenal gästade Brentford i Premier League under lördagskvällen. Då bjöd Mikel Arteta på glädjande nyheter.

Både Gabriel Jesus och Martin Ödegaard, som missat den senaste tidens matcher på grund av skador, var åter i truppen och klev in från start. Även Aaron Ramsdale fanns med i startelvan. Målvakten gjorde sin första PL-start sedan början av september. Anledningen till målvaktsrockaden var att David Raya inte fick lov att delta i matchen då han är i Arsenal på lån från just Brentford.

I Brentfords elva fanns Saman Ghoddos med från start för första gången den här säsongen.

Ramsdale sattes på prov direkt och efter en knapp kvart drällde han med bollen vid fötterna vilket gav  Bryan Mbeumo ett jätteläge att sätta 1-0. Arsenal-målvakten räddades dock av Declan Rice som förtjänstfullt blockerade bollen på mållinjen.

Enligt experten Jamie Carragher visade Ramsdales första halvlek tydligt att Arteta gjort rätt som satsat på Raya under hösten.

"Snacket om att Arteta satt press på sina målvakter är struntprat. Arteta ska satsa på den målvakt han känner är rätt. Är han då tvungen att sälja den andra samma dag?
Han gjorde det med Ramsdale och Leno. Det är ingen kamp om att vara nummer ett, Raya är nummer ett", skrev han på X.

Strax före paus såg Arsenal ut att ta ledningen. Gabriel Jesus tvingade Mark Flekken till en reflexräddning med en nick från nära håll och Leonardo Trossard satte returen i nät. Efter VAR-granskning underkändes dock målet för offside med minsta möjliga marginal.

Matchen såg länge ut att bli mållös men i den 88:e minuten lämnades inhoppande Kai Havertz fri vid bortre stolpen och nickade in 1-0 för Arsenal mellan benen på Mark Flekken.

- Idag fick jag det (målet) och betalade tillbaka. Jag är bara glad för lagets skull. Det var ett enastående mål och en fantastisk passning. Vi tränar mycket på det som lag och Saka och Ödegaard älskar att så sådana bollar, säger Havertz till TNT Sports.

Målet blev matchens enda och innebär att Arsenal passerar Manchester City och tar över serieledningen i Premier League. Och för Havertz, som varit ifrågasatt sedan han värvades från Chelsea i somras, var målet lite extra skönt.

- Det är hårt jobb. Inget kommer av sig själv. Du måste jobba hårt och tro på det. Jag har försökt att sätta mitt ego åt sidan, laget är det viktigaste.

Han skickar även en hälsning till Arsenals fans.

- Jag är så tacksam för dem. Det är svårt när du kommer som ett nyförvärv och de har betalat mycket pengar för dig. Jag är bara tacksam över att de fortsatt att stöttar mig.

Brentford:  Flekken - Ajer, Mee, Pinnock, Janelt - Onyeka, Norgaard, Yarmolyuk - Mbeumo, Ghoddos, Wissa.

Arsenal: Ramsdale - Tomiyasu, Gabriel, Saliba, Zinchenko - Rice, Odegaard, Trossard - Saka, Jesus, Martinelli.