Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS
Englandsbevakningen sponsras av:

Arsenal-stjärnan: "Omöjligt för någon att vara öppet homosexuell inom fotbollen"

Premier League

I en intervju med The Times berättar Arsenal-backen Hector Bellerin om hatet han utsatts för på sociala medier. Spanjoren är skarpt kritisk mot kulturen kring fotbollen.
- Det är omöjligt för någon att vara öppet homosexuell inom fotbollen, säger Bellerin enligt Bleacher Report.

Foto: Bildbyrån

Arsenal-försvararen Hector Bellerin stängde nyligen ner sitt Twitter-konto. I en intervju med The Times, som Bleacher Report återger, berättar spanjoren om anledningarna bakom beslutet. Bellerin menar att han fått motta stora mängder hot och hat på grund av sina modeval, med kläder och frisyrer.

- Folk har kallat mig lesbisk för att jag låtit mitt hår växa. Och det finns andra homofobiska förolämpningar. Jag har lärt mig att odla ett tjockt skinn, men det kan påverka dig. Då och då tvivlar du på dig själv, säger Bellerin.

Arsenal-backen är starkt kritisk till den kultur och miljö som finns runt fotbollen.

ANNONS

- Det är omöjligt för någon att vara öppet homosexuell inom fotbollen, säger han.

- En del supportrar är inte redo. När det hände inom rugbyn med den walesiska spelaren (Gareth Thomas) så respekterade folk situationen, fansen respekterade situationen. Inom fotbollen är det en annan kultur. Det kan vara väldigt personligt, väldigt elakt, speciellt för spelare från ett rivaliserande lag.

Publicerad 2018-09-08 kl 19:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto