Arsenal tillbaka på vinnarspåret - talangerna segerorganisatörer

Arsenal är vinnare igen.
Det efter att Edward Nketiah, 21, och Joseph Willock, 20, gjort Arsenal båda mål mot Southampton.

Efter 3-0-förlust mot Manchester City på hemmaplan och ytterligare nederlag mot Graham Potters Brighton är nu Arsenal tillbaka på vinnarspåret. Mikael Artetas-mannar kan därmed höja armarna i skyn. Segerorganisatörer? Edward Nketiah och Joseph Willock, båda under 21 år gamla.

Redan i matchens åttonde minut hade Arsenal en boll i nät, men målet underkändes med anledning av offside och likaläget var intakt. I 20:e minuten kunde däremot Arsenal jubla - nollan var spräckt, på riktigt. Efter misstag i Southampton-försvaret kunde 21-årige Edward Nketiah enkelt rulla in 1-0.

Därefter försökte "Saints" först och främst att sätta en kvitteringsboll, men de riktigt vassa målmöjligheterna dök aldrig upp. Många byten åt bägge håll senare, åkte istället Southamptons Jack Stephens på en utvisning. Orsaken? En tackling på Pierre-Emeric Aubameyang, som var på väg att komma fri mot hemmakeepern.

Innan huvuddomare Graham Scott förkunnade att matchen var slut hann dessutom nyinbytte Joseph Willock måla. En fullträff som blev matchens sista när slutresultatet skrevs till 2-0.

I nästa Premier League-omgång ställs Arsenal mot Norwich på hemmaplan. Southampton möter å sin sida Watford på Vicarage Road.