Arsenal tog första segern - efter ett självmål i derbyt

På lördagen kom den nytillträdde tränarens första seger som Arsenal-tränare.
Och det kom efter ett turligt självmål.
- Det var väldigt viktigt, säger han enligt BBC.

Arsenal har haft en tuff inledning på säsongen och kammat noll i de två svåra mötena med Manchester City och Chelsea.

Men nu har den nye tränaren Unai Emery så inkasserat sin första seger som Arsenal-tränare. Det satt dock hårt åt - och avgörande kom något turligt.

Det var gästerna West Ham som spräckte nollan efter drygt 25 minuters spel. Marko Arnautovic, för dagen kapten i "Hammers" fick ostörd stå och avsluta utanför straffområdet - och österrikaren hittade nätet invid Petr Cechs ena stolpe.

Arsenal svarade dock omgående och genom Nacho Monreal kom bara ett par minuter senare 1-1 efter ett distinkt avslut i straffområdet.

I den andra halvleken var det sedan alltså en slumpartad situation som avgjorde matchen till Arsenals fördel. Alexandre Lacazette fick bollen med ryggen mot mål i straffområdet, vände om och skickade in bollen mot straffpunkten och Pierre-Emerick Aubameyang. Bollen gick sedan in i nät efter att Issa Diop olyckligt stött den i eget mål.

Slutsiffrorna skrevs till 3-1 efter att Danny Welbeck gjort matchens sista mål på övertid.

- Vi är väldigt glada eftersom det var våra första tre poäng efter två förluster. Det var väldigt viktigt att vinna och vi visade under matchen att vi kan vinna från svåra lägen, säger Emery enligt BBC.

I Arsenal saknades Mesut Özil. Initialt gjorde rapporter i England gällande att han var sjuk, men enligt ESPN berodde det i stället på ett gräl med tränaren Emery.

För West Ham var det säsongens tredje raka förlust.

Arsenal: Cech - Bellerin, Sokratis, Mustafi, Monreal - Guendouzi, Xhaka - Mchitarjan, Ramsey, Iwobi - Aubameyang.

West Ham: Fabiański - Fredericks, Diop, Balbuena, Masuaku - Wilshere, Sánchez - Snodgrass, Antonio, Anderson - Arnautovic.