Arsenal vann efter jättevändning - Nelson stor hjälte

Arsenal gästades av Bournemouth och matchen slutade 3-2 efter ett otroligt drama där hemmalaget först låg under med 0-2.
Reiss Nelson blev stor hjälte i matchminut 98:a (!).
"Herregud!", skriver Sky Sports Sam Blitz.

Matchhjälten Reiss Nelson, var nöjd efter matchen.

- Det känns otroligt. Jag är glad för målet och för poängen. Det har varit några tuffa sista månader, jag har jobbat hårt bakom kulisserna. Det var ett stort ögonblick för mig, säger Nelson i Viaplays sändning efteråt.

- Jag hoppas att målet är det första av många.

Arsenal kom till dagens möte med Bournemouth med tre raka vinster. Men i den här matchen fick man en mardrömsstart.

Efter nio sekunder kom gästerna loss och Philip Billing kunde stöta in en retur till 1-0. Ett mål som är det näst snabbaste i Premier Leagues historia, enligt CBS-journalisten Ben Jacobs. Rekordet hålls av Shane Long, 7,69 sekunder.

”Alla i en Arsenalröja bara slog av och Billing kunde enkelt avsluta förbi (Aaron) Ramsdale", skriver Sky Sports Sam Blitz.

Men bara två minuter senare var Arsenal nära att kvittera. Bukayo Saka höll sig framme på en retur, men lyckades inte trycka in bollen i mål.

I den 20:e minuten var Bournemouth nära att utöka till 2-0. Dominic Solanke och Dango Outtara var ensamma mot målvakten, men gick på samma boll och den senare fick iväg ett halvdant avslut som Ramsdale kunde rädda.

Efter 22 minuters spel kom en ny smäll för Arsenal. Leandro Trossard tvingades kliva och ersattes av Emile Smith Rowe.

"En stor smäll för Arsenal", skriver Sky Sports Paul Merson.

I den 33:e minuten ropade Arsenal på straff. Bollen damp ner i straffområdet och såg ut att ta på Bournemouth-försvararen Chris Mephams arm, men efter en VAR-granskning friades situationen.

"Det vore hårt att döma straff där", skriver Blitz.

På stopptid i den första halvleken uppstod sedan en ny omdiskuterad situation. Arsenals Tomiyasu blev nedsparkad bakifrån och hemmalaget ropade efter en ny straff. Inget gehör från domaren.

"Vid första anblick såg det ut som en straff", menar Blitz.

Efter tio minuter i den andra halvleken utökade Bournemouth till 2-0. Marcos Senesi skickade in bollen i mål med pannan efter en hörna.

"Chockerande försvarsspel", skriver ESPN-journalisten James Olley på Twitter.

"(Thomas) Partey somnade när Senesi tog sin löpning. Dålig, dålig, markering", skriver Blitz.

Arsenal reducerade i den 62:a minuten. Partey höll sig framme och tryckte in 1-2.

Bara sex minuter senare var det dessutom dags för en kvittering. Ben White hakade på i ett anfall och rusade in i straffområdet till höger. Han drog till på ett inlägg och satte 2-2.

"Vilken tidpunkt att göra ditt första mål för Arsenal", skriver Sky Sports Sam Blitz.

"Det här stället har gått helt BANANAS!".

Sent i den andra halvleken uppstod ytterligare en omdiskuterad straffsituation. Billing blockerade Odegaards avslut med handen och hemmalaget vädjade efter en elvametersspark. Men inte heller den gången valde domaren att blåsa.

"Det där ser ut som en straff! Det här är kontroversiellt! Om den nuddar så är Billings arm så är den ju utanför hans kropp", skriver Blitz.

Men med sekunder kvar att spela, i 98:e (!) minuten kom avgörandet. Reiss Nelson slog till med ett hårt skott som letade sig in i krysset till 3-2. Det blev också slutresultatet.

”Herregud!", skriver Sky Sports Sam Blitz.

Arsenal: Ramsdale-Tomiyasu, Saliba, Gabriel, Zinchenko-Partey, Odegaard, Vieira-Saka, Martinelli, Trossard

Bournemouth: Neto-Stephens, Mepham, Solanke, Outtara, Rothwell, Smith, Semenyo, Senesi, Billing, Zemura