Arsenal vann i genrepet - stjärnan sänkte Lazio på Friends Arena

Arsenal besegrade Lazio med 2-0 i genrepet på Friends Arena.
Anfallsstjärnan Pierre-Emerick Aubameyang fastställde slutresultatet.
- Vi är glada över att avsluta med en seger, säger han i TV10:s sändning.

Arsenal genrepade i kväll mot Lazio på Friends Arena inför lagets ligapremiär nästa söndag mot Manchester City på Emirates Stadium i Premier League. Då fick klubbens nye tränare Unai Emery med sig ett gott besked från Sverige inför säsongsstarten.

Arsenal tog redan i den 18:e minuten ledningen i matchen. Reiss Nelson, som i fjol debuterade för klubben med två starter och ett inhopp i Premier League, höll sig framme och gav laget 1-0. Lazio försökte med flera omställningar, men fick vänta på en riktigt het målchans till i inledningen av andra halvlek.

Efter ett inspel från vänsterkanten, så tog Marco Parolo avslut någon meter in i straffområdet, men fick se bollen gå tätt utanför Bernd Lenos högra stolpe. Bättre utdelning hade i stället Arsenal framför mål.

Pierre-Emerick Aubameyang, som blev inbytt i andra halvlek, tog i den 64:e minuten vara på en passning bakåt från anfallskollegan Alexandre Lacazette och sköt 2-0. Det innebar att anfallaren nu kan kliva in i en ny säsong i än bättre mod, samtidigt som Arsenal fick med sig en bekväm seger från Sverige inför ligapremiären nästa helg.

- Jag tycker att laget spelade väldigt bra, så vi är glada över att avsluta med en seger. Det känns positivt, säger Aubameyang i TV10:s sändning.

- Det känns väldigt positivt inför starten av säsongen. Vi försöker hela tiden att spela efter tränarens spelidé och vi har gjort det bra. Vi är redo inför säsongen, fortsätter han.

Arsenal: Leno - Lichtsteiner, Holding, Chambers, Maitland-Niles - Xhaka, Torreira - Nelson, Iwobi, Nketiah - Lacazette.

Lazio: Proto - Radu, Acerbi, Wallace - Basta, Parolo, Leiva, Murgia, Lulic - Luis Alberto, Caicedo.

Publicerad 2018-08-04 kl 21:56