Arsenal vidare - första segern på Old Trafford sedan 2006

Senast Arsenal vann mot Manchester United på Old Trafford var 2006.
Ikväll skulle sviten brytas efter seger med 2-1 i FA-cupens kvartsfinal.

Danny Welbeck fick chansen från start och det blev ett lyckat drag av tränaren Arsené Wenger. Anfallaren blev nämligen stor matchvinnare med sitt 2-1-mål i mitten av den andra halvleken.

- Det blev så och vi belönades. Som helhet måste vi säga att vi var väldigt skarpa och spelade bra i en fysisk match, säger Arsené Wenger till Viasat Sport.

Efter matchen lottades semifinalerna och där väntar vinnaren i mötet Bradford-Reading för Arsenal.

-Vi får se, vi är favoriter förvisso men cuper är cuper och nu behöver vi fokusera på ligan, säger Wenger till Viasat Sport.

Så var matchen:

Manchester United inledde något vassare och efter dryga kvarten skapade sig Fellaini ett farligt skottläge. Belgaren fick sedermera inte iväg något avslut och Arsenal kunde lösa situationen.

Alex Oxlade-Chamberlain stod senare för en fin soloräd, vilket gjorde att Nacho Monreal fick bollen i straffområdet. Spanjoren utnyttjade friläget och satte ledningsmålet. Wayne Rooney skulle dock stå för en snygg kvitteringsnick bara några minuter senare vilket gav 1-1 i matchen.

Det skapades halvchanser från båda håll, men Di Maria hade kanske andra halvleks chans när hans avslut hamnade strax utanför. Welbeck utnyttjade senare en slarvig hemåtpassning från United-försvaret där han kunde runda De Gea och sätta 2-1. En succécomeback för den förre United-spelaren.

United började pressa för en kvittering direkt och i den 68:e minuten hade Fellaini en farlig nick, men Szczesny räddade precis på mållinjen. Med dryga kvarten fick Cazorla till en snygg volley i straffområdet, men De Gea stod för en monsterräddning.

Efter att Di Maria fallit fick argentinaren gult kort för filmning. Yttern accepterade dock inte domslutet och drog i domarens tröja, vilket gjorde att han fick sitt andra gula och en utvisning. United med tio man i matchens slutskede. Med fem minuter kvar skulle domaren återigen stå i centrum när Januzaj föll i straffområdet efter en löpduell med Monreal, men belgaren ansågs också ha filmat.

På stopptid fick Arsenal till en kontring där Alexis från snäv vinkel avslutade strax utanför De Geas vänstra stolpe. Det spelade sedermera ingen roll och Arsenal kunde för första gången sedan 2006 vinna mot Manchester United på Old Trafford. Det innebär även att Gunners spelar i FA-cupsemifinal.

United: De Gea - Valencia,Smalling, Rojo, Shaw - Blind, Herrera - Di Maria, Fellaini, Young - Rooney.

Arsenal: Szczesny - Bellerin, Mertesacker, Koscielny, Monreal - Coquelin, Cazorla, Oxlade-Chamberlain, Ozil - Alexis, Welbeck.

Publicerad 2015-03-09 kl 22:23