Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Åskådare erkänner brott - stängs av på livstid och får fängelse

Premier League

En åskådare gick till attack på Aston Villas Jack Grealish.
Nu har mannen dömts till 14 veckors fängelse och han stängs av från Birminghams matcher på livstid, skriver The Guardian.

Foto: Bildbyrån.

Tidigt i derbyt mellan Aston Villa och Birmingham City utspelade sig skandalscener. En åskådare tog sin in på planen och gick till knytnävsattack på Aston Villas Jack Grealish. Vakter var snabbt framme och omhändertog mannen och i ett senare skede greps han också av polis.

Under måndagen var ärendet uppe i domstol och mannen erkände sig skyldig till både planstorming liksom överfall på Grealish.

- Han kan inte förklara sitt agerande. Hans första dåraktiga intention var att springa in på planen och mana på publiken, sa mannens advokat, Jonathan Purser, enligt Sky Sports.

Domen blev 14 veckors fängelse för mannen, rapporterar The Guardian.

ANNONS

Birmingham City har dessutom meddelat att mannen kommer att stängas av på livstid från lagets matcher.

"Vad som hände har inget utrymme varken inom fotbollen eller i samhället. Jack (Grealish) är en Birmingham-kille och oavsett klubbtillhörighet ska ingen kunna bli ämne för någonting sådant här - det finns inga ursäkter", skriver klubben i ett uttalande.

Publicerad 2019-03-11 kl 18:14

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto